Znojmo: Festival dračích lodí doplní den pro veřejnost a rodiny s dětmi

12.09.2017 14:47

Atraktivní Festival dračích lodí, který se ve Znojmě koná v sobotu 30. září již podesáté, bude letos doplněn nejen o závody pro školy, ale i o speciální den pro veřejnost a rodiny s dětmi. Na státní svátek ve čtvrtek 28. září organizátoři plánují pod záštitou starosty města Vlastimila Gabrhela tzv. Velké vodní dobrodružství na Dyji. Na své si přijdou malí i velcí a milovníci všech možných vodních aktivit, nejen dračích lodí.

Znojmo: Festival dračích lodí doplní den pro veřejnost a rodiny s dětmi
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jelikož letos vychází státní svátek na čtvrtek 28. září, rozhodli, jsme se přidat den pro veřejnost se zaměřením na rodiny s dětmi. Chceme umožnit vyzkoušet si dračí lodě i těm, pro které je složité sestavit relativně početný tým lidí pro oficiální závod. V tento den tedy může přijít každý, na místě seskupíme zájemce do lodí a mohou vyrazit. Atrakcí na vodě plánujeme podstatně více, proto jsme tomuto dni začali říkat Velké vodní dobrodružství na Dyji,“ vysvětluje za organizátory akce Petr Štěrba. Akce se koná v Přírodním areálu vodních sportů na řece Dyji u Louckého kláštera (na levém břehu Dyje pod Sedlešovickým mostem). Některé aktivity budou zdarma či za symbolický poplatek, jiné zejména ty na břehu za obvyklou cenu.

Od 10:00 do 18:00 bude možné nasednout do velkých i malých dračích lodí, minikajaků, rychlostních závodních lodí, cestovních turistických kánoí, kajaků nebo pramic. K dispozici budou i paddleboardy, aquazorbing nebo šlapadla.

Program pro veřejnost bude připraven i na břehu. Od 10:00 do 19:00 hodin se můžete těšit na horolezeckou stěnu, skákací atrakce, malování na obličej nebo půjčovnu koloběžek. Jezdit bude i vláček, který běžně brázdí kolem Vranovské přehrady. Celý den pak ukončí představení Na stojáka od 20:00 hodin.

Velké vodní dobrodružství na Dyji proběhne pod záštitou starosty města Znojma Vlastimila Gabrhela. „Uspořádat takový den pro veřejnost, zejména pro rodiny s dětmi, je výborný nápad. Sám se už moc těším, až s dcerami vyrazím, určitě si některou z aktivit vyzkoušíme,“ dodává starosta Gabrhel.

Festival dračích lodí se všemi akcemi a závody probíhá od 26. do 30. září. Organizátorem je Asociace vodních sportů Znojmo. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…