Znojmo: Letní zážitky obohatí festival Dej si FOOD

19.07.2020 7:34

Milovníci dobrého jídla, pití a zábavy se za pár dní potkají na prvním street food festivalu Dej si FOOD ve Znojmě, který se koná v pátek 24. a v sobotu 25. července.

Znojmo: Letní zážitky obohatí festival Dej si FOOD
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Zajímavý program cílí na všechny generace a jistě potěší rodiny s dětmi, skupiny přátel i aktivní seniory. Kromě ochutnávek klasických jídel budou na stáncích regionální potraviny i pokrmy světové kuchyně. Příjemnou atmosféru navodí hudební skupina Poetika. Mobilní Kino na kolečkách promítne Ženy v běhu a Znojemský městský pivovar nabídne exkurze spojené s ochutnávkami pivních speciálů.

Barevné sushi, domácí špagety míchané v bochníku parmazánu, originální burgery, hmyzí lahůdky, ale i vegetariánské speciality. Návštěvníci se mohou těšit na vybrané slané pokrmy i sladké dobroty. Chybět nebudou rolovaná zmrzlina, makronky, bubble wafle nebo palačinky. K tomu osvěžující míchané alko i nealko drinky, víno nebo pivo.

„První ročník festivalu se uskuteční v areálu pivovaru za přítomnosti gastro nadšenců z celé republiky. V místě konání v ulicích Hradní a Přemyslovců zaparkují nejen stylové food trucky, ale i stánky s českou kuchyní v moderním pojetí,“ láká Lada Salátová z pořádající agentury P-TEAM.

Zajímavá bude nabídka sushi mistra Lukáše Neckáře, který tento pokrm připraví během několika vteřin. Působí v největší škole vaření v České republice, která se zaměřuje na asijskou kuchyni. Na vysoké úrovni provádí kuchařskou show před zraky diváků, školí i profesionály. „Do sushi jsem se zamiloval v roce 2002 a od té doby mě to neopustilo. Naopak, stále se snažím vzdělávat, zlepšovat, vymýšlet a předávat své zkušenosti dál,“ říká Lukáš Neckář, který se na festivalu objeví oba dny.

V degustačním menu nebude chybět ani nabídka řemeslného pivovaru, který se nachází v lokalitě městského pivovaru, kde se zlatavý mok vaří již 300 let. „Využíváme tradičního způsobu otevřeného kvašení na tzv. spilce, který už není úplně běžný. Naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná a zachovávají si tak maximálně přirozený a autentický charakter,“ doplnil ředitel Znojemského městského pivovaru Miroslav Harašta. Zájemci se mohou zúčastnit také exkurzí, kde ochutnají různé druhy piva.

Dej si FOOD uzavře ulici

Z důvodu konání akce Dej si FOOD platí 24. a 25. července úplná uzavírka části ulice Přemyslovců (p. č. 5351). Průjezd z ulice Přemyslovců na ulici Velká Františkánská bude možný.

Organizátorem prvního ročníku festivalu Dej si FOOD ve Znojmě je skupina P-TEAM, která si pro pořádání akcí vybírá města a radnice, jež jsou otevřeny novým příležitostem. Záštitu nad akcí převzalo město Znojmo. Více informací ZDE a na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…