Znojmo: Město opraví koupelny pro seniory na Dukelských bojovníků

11.03.2021 7:35

Senioři žijící v domech s byty zvláštního určení v ulici Dukelských bojovníků budou mít brzy zrekonstruované koupelny ve svých bytech. V polovině února se zahájily práce na jejich opravách, do kterých město investuje téměř 2,6 milionů korun.

Znojmo: Město opraví koupelny pro seniory na Dukelských bojovníků
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Péči o budovy v ulici Dukelských bojovníků (vchody č. 148 a č. 150), kde žije více než 120 seniorů, má na starosti Správa nemovitostí města Znojma, příspěvková organizace města, která letos naplánovala opravu celkem 71 koupelen. Do konce března se ve vchodu 148 opraví 36 koupelen a ve vchodu č. 150 dalších 35.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

„Jedná se o odkládanou rekonstrukci, která ale už rozhodně byla potřeba. Některé koupelny již jsou po opravě z dřívějška, tak jsem rád, že se nám podařilo v rozpočtu vyčlenit peníze i na ostatní a všichni senioři budou mít konečně adekvátní koupelny,“ řekl starosta Znojma Jakub Malačka.

V koupelnách provede vysoutěžená firma výměnu sprchových vaniček, umyvadel, obkladů a dlažby koupelen. Práce ve vchodu 150 provede firma FCS BAU, s.r.o., práce ve vchodu 148 provede firma Profiteam topení – voda – plyn s.r.o. Obě firmy podaly nejvýhodnější cenovou nabídku ve výběrových řízeních. Celková cena oprav činí 2 577 725 korun. Práce byly zahájeny v polovině února a termín jejich dokončení je 31. března.

V domech s byty zvláštního určení v ulici Dukelských bojovníků 148 a 150 žije 122 seniorů, a to ve 105 bytových jednotkách. Některé koupelny již opravou prošly dříve. Po této akci již budou opraveny všechny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…