Znojmo: Město provede sanaci opěrné zdi ve Starém městě

11.02.2020 16:29

Jeden z bodů, který schvalovali radní na včerejším jednání, se týkal sanace opěrné zdi ve Starém městě, která je ve velmi špatném technickém stavu. Poruchy zdi se zjistily po demolici rodinného domu, který tato zeď podpírala. Předpokládané náklady sanace jsou téměř 970 000 korun.

Znojmo: Město provede sanaci opěrné zdi ve Starém městě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Odstraněný rodinný dům byl situován pod úrovní chodníku. Opěrná stěna, která je nyní určená k sanaci, sloužila i jako štítová stěna domu. Po jeho demolici a po statickém posudku stěny bylo konstatováno, že se nachází ve stavu staticky problematickém až havarijním. Viditelný je např. rozpadlý kamenný plášť, statika je narušena kořeny náletové vegetace a dochází zde k provlhání stěny a vyplavování pojiva.

Zjištěné havarijní poruchy jsou již takového rozsahu, že bez sanace by hrozila částečná havárie, bylo proto rozhodnuto o okamžitém vzepření stěny (provizorní řešení). Samotná sanace bude zahájena během několika týdnů v závislosti na počasí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…