Znojmo: Město v pohybu a na kole – již dnes

03.07.2015 12:13

Dnes bude celý den patřit Komenského náměstí cyklistům a zájemcům o cyklodopravu v našem městě. Město Znojmo v návaznosti na projekt Zdravá města a v souladu se strategickým plánem na další období připravuje se zájmovým sdružením Cyklo Klub Kučera Znojmo prezentaci možností, jak ulevit komplikované dopravní situaci ve Znojmě.

Znojmo: Město v pohybu a na kole – již dnes
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

K prohlédnutí a vyzkoušení budou připraveny různé druhy městských kol a elektrokol. Názorná ukázka jednoduchých úprav starších kol možná přesvědčí mnoho občanů o možnosti dopravovat se do práce, školy a zábavou na kole. Současně se nejen cyklisté seznámí s připravovanými projekty na cyklostezky a připravovaný cyklogenerel.

Zveme všechny cyklisty na 17.00 hodinu, kdy na cyklostezce u Nové lékárny – Komenského náměstí odstartujeme spanilou jízdu městem. V 20.00 hodin se můžete účastnit diskuze a přispět svým názorem k navrhovaným dopravním opatřením na podporu cyklistiky ve Znojmě.

V 1. Mezinárodním cykloturistickém centru služeb a informací v ČR, ul. U Obří hlavy 7, promítneme i několik příspěvků a ukázek řešení bezpečného začlenění cyklistů v různých měst. Promítací přístroj budeme přirozeně pohánět prostřednictvím šlapání na jízdním kole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf se stal etapovým městem Mírového běhu

7:37 Varnsdorf se stal etapovým městem Mírového běhu

Mírový běh (Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run) je nejdelším štafetovým během ve světě, který se pra…