Znojmo: Nová kniha ukazuje Znojemsko z nebe

18.01.2019 11:30

Krásy Znojemska a jeho okolí mapuje nová publikace z edice Česko z nebe, realizovaná vydavatelstvím CBS. Nová kniha Znojemsko z nebe mapuje krásy tohoto kraje prostřednictvím leteckých fotografií.

Znojmo: Nová kniha ukazuje Znojemsko z nebe
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojemsku bývá často přezdíváno jako kraj vína a okurek. Dlouhý čas se v tomto pohraničním regionu nacházela tak zvaná železná opona a hranice mezi Českem a Rakouskem byla ostře hlídaná a neprostupná. Dnes však cestami, které sloužily pohraniční stráži, vedou turistické trasy a cyklotrasy. Pozůstatky pohraničních zátarasů a bývalých strážních věží najdeme v okolí návštěvnického centra Národního parku Podyjí.

Většina návštěvníků, kteří Znojmo navštíví, jsou uchváceni jeho krásou, četností historických památek a nádherného zasazení do přírody na břehu řeky Dyje. Unikátní letecké fotografie Znojma a jeho okolí v knize ještě umocní zážitek z tohoto místa. A nejen z tohoto místa. V knize uvidíte, jak vypadají pohledem z nebe například meandry Dyje kolem nejstarší vinice v Evropě – Šobes, kostel v Hnanicích, v Hevlíně, v Mikulovicích, kaple sv. Floriána v Moravském Krumlově, Areál československého opevnění v Šatově, údolí řeky Dyje, vodní nádrž Vranov a Výrovice, ale i řadu zámků jako například Emin zámek u Šanova, zámky v Jaroslavicích, Miroslavi, Moravském Krumlově, Jevišovicích. Chybět nemohou četné vinice, lom u Hostěradic a v Úvanově. Z nebe byly zvěčněny i obce a města, například Hevlín, Pravice, Dolenice, Bohutice, Vedrovice, Moravský Krumlov, Morašice, Lukov, Pavlice, Blížkovice, Onšov, Lančov.

Region Znojemska pohledem z nebe nyní vyšel v podobě knihy leteckých fotografií Znojemsko z nebe, která tak rozšířila řadu knih v edici Česko z nebe. Celá edice vzniká v souladu s vizí „Pomáháme cestovnímu ruchu růst“. Ukazuje, kolik je toho v České republice k vidění a měla by nalákat k návštěvám nových míst.

Knihu si můžete prolistovat i online ZDE

Více informací získáte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…