Znojmo: Poslední rozloučení se starými lázněmi

29.05.2023 13:33 | Tisková zpráva

Znojemský krytý bazén v lázních na náměstí Svobody má před sebou poslední týdny provozu. Pro veřejnost se uzavírá ve středu 31. května, v červnu pak bude sloužit školám a plaveckým oddílům.

Znojmo: Poslední rozloučení se starými lázněmi
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Poslední možnost zaplavat si bude o prvním červnovém víkendu. Bazén bude mimořádně otevřen v sobotu i v neděli 3. a 4. června od 10.00 do 17.00 hodin.

Ve vestibulu lázní bude navíc od 1. června probíhat výstava historických a současných fotografií bazénu a přilehlého koupaliště, k vidění budou i kopie původní výkresové dokumentace z počátku šedesátých let. Vestibul lázní bude přístupný každý den od 10.00 do 17.00 hodin.

V průběhu měsíce června se pak chystají speciální prohlídky zaměřené na historii a architekturu budovy lázní, v závěru června pak proběhnou i komentované prohlídky vnitřních prostor lázní a technologického zázemí.

Další doprovodné akce související s ukončením provozu lázní, včetně veřejných debat o jejich budoucnosti, budou následovat po prázdninách.

Práce na novém krytém bazénu, který lázně nahradí, mezitím míří do finále. Zkušební provoz je plánován na první polovinu prázdnin, v průběhu druhé poloviny prázdnin by pak měl být slavnostně otevřen a přivítat své první návštěvníky.

Podrobnosti k jednotlivým akcím budou postupně zveřejňovány na webových stránkách města a na facebooku města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…