Znojmo: Práce na obnově Městského lesíka vstoupily do třetí etapy

08.12.2022 16:02 | Tisková zpráva

První dvě etapy prací na obnově Městského lesíka, které byly zahájeny v říjnu loňského roku, byly dokončeny. V současné chvíli pracovníci Městských lesů Znojmo pracují na třetí etapě obnovy Městského lesíka. Předpokládaný termín realizace je začátek roku 2023.

Znojmo: Práce na obnově Městského lesíka vstoupily do třetí etapy
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V současné době probíhá v porostech za dohledu biologického a projektového dozoru vyznačování stromů určených ke kácení v rámci třetí etapy obnovy Městského lesíka. Následně proběhne příprava ploch před zalesněním, které je plánováno na jaro 2023. Ve čtvrté etapě je naplánována oprava lesních cest a mostku přes potok Leska.

V lesíku byly dokončeny první dvě etapy prací, které zahrnovaly těžbu dřevin v centrální a severní části lesíka. Pokáceno bylo na 650 stromů. V jarních měsících proběhla první etapa výsadby stromů. Bylo vysázeno 97 lip a 60 vzrostlých dubů. Všechny vysázené vzrostlé stromy byly zajištěny individuální ochranou a zavlažovacími vaky. Zálivka probíhala ve vegetačním období 1x za 10 – 14 dní dle půdní vlhkosti.

Následovalo zalesňování v rámci projektu Školní les. Bylo vysázeno několik tisíc sazenic dubu, javoru, habru a lip. Do projektu se zapojily tři základní školy, a to ZŠ Pražská, ZŠ Václavské náměstí a ZŠ Mládeže. Na děti čekala nejen samotná výsadba, ale i dlouhodobá spolupráce s lesníkem. V letních a podzimních měsících například pomáhaly při ochraně proti buřeni (odstraňování nežádoucího porostu, který by mohl potlačit růst mladých stromků).

Městské lesy Znojmo se nestarají pouze o Městský lesík, ale mají ve správě území o velikosti 2 500 hektarů. Ke své činnosti nyní dostanou novou kácecí hlavici, která je určena k výchovným zásahům v mladých porostech. Hlavice se bude používat všude, kde bude potřeba. Časem třeba i v Městském lesíku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…