Znojmo: Přestupková komise v nových prostorách

05.09.2012 21:08

Přestupková komise se stěhuje ze Slepičího trhu do prostor Městského úřadu na náměstí Armády. Toto přestěhování zajistí lepší dopravní dostupnost a bezbariérový přístup. Veškerá agenda i archivy navíc budou pod jednou střechou.

Znojmo: Přestupková komise v nových prostorách
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dosud sídlila přestupková komise ve 2. patře budovy na Slepičím trhu. Předvolaní tak museli absolvovat náročný výstup po úzkém a strmém schodišti. Archiv přestupků a související agenda byly z nedostatku místa uloženy jinde, což komplikovalo práci úředníků při dohledávání spisů. Přesunem do prostor na náměstí Armády dojde ke zjednodušení a zkvalitnění práce přestupkové komise, neboť lidé, archiv a ostatní agenda přestupků se ocitnou v jedněch prostorách.

Prostory na náměstí Armády, kam přestupková komise přesídlila, byly dlouhodobě nevyužívané. Vedení  radnice se rozhodlo tyto prostory oživit i z toho důvodu, aby město využilo majetek města, o který  je jako řádný hospodář povinno se starat a zajišťovat např. opravy a topení. „Proto jsme se rozhodli přesunout přestupkovou komisi do těchto míst, neboť se tím zvýší nejen efektivita samotné přestupkové komise ve chvíli, kdy má vše, co potřebuje, pod jednou střechou, ale zároveň jsme reagovali na podněty občanů, kteří požadovali lepší dopravní dostupnost a bezbariérový přístup. Proto volba padla na budovu na náměstí Armády,“ uvedl starosta Ing. Vlastimil Gabrhel.   

V rámci přípravy nových prostor se provedla oprava trhliny nosné zdi budovy, která by v případě neřešení problému mohla mít později vliv na statiku budovy. „Pokud bychom opravu neprovedli nyní, pak by při zhoršení stavu budovy mohly náklady na její případnou sanaci značně vzrůst“, dodává starosta.

Staré prostory na Slepičím trhu však nezůstanou prázdné. Město je hodlá využít jako zázemí pro adrenalinové centrum, které se již buduje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…