Znojmo: Program plný hudby a tance nabídnou Dny partnerských měst

05.05.2022 21:21 | Tisková zpráva

Ve Znojmě je květen více než kdy jindy spojen s kulturou a gastronomií v ulicích města. Po dvouleté pauze se o to postarají partnerská města nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Prezentovat se budou na Horním náměstí ve dnech 13. a 14. května, kdy se náměstím rozezní hudba, roztančí střevíce, zařinčí meče nebo zavoní tradiční pokrmy.

Znojmo: Program plný hudby a tance nabídnou Dny partnerských měst
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na Horním náměstí se Znojmáci potkají se zástupci delegací z Chrudimi, polského města Strzegom, italských měst Pontassieve, Trento-Povo a Villazzano, z rakouského Retzu a ze slovenských měst Bratislava-Ružinov a Nové Zámky. Každé město nabídne ve stánku k zakoupení tradiční speciality, od vína až po sýry či klobásky.

Na pódiu se vystřídají muzikanti z Retzu a Trenta, taneční soubory z Pontassieve a Nových zámků, folklórní soubor z Ružinova a představí se i loutkářský soubor a šermíři z Chrudimi. Na programu bude také výstava minerálů a fosilií z italského města Trento Povo.

Znojmo bude prezentovat pěvecký sbor Gymnázia Dr. Karla Polesného DRKRPOL, cimbálová muzika Veltlínek, Taneční a pohybové studio M&M, taneční studio Mighty Shake Znojmo, vystoupí znojemská kapela Jazzy Talking, pěvecký soubor CARMINA CLARA a zazpívá mladá zpěvačka Katie Kei.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …