Znojmo: Projekt Tvoříme Znojmo hlásí 55 návrhů projektů

23.08.2018 14:33

Pilotní ročník participativního rozpočtování ve Znojmě, projekt Tvoříme Znojmo, který radnice spustila pod hlavičkou Zdravého města Znojma na začátku července, hlásí 55 podaných návrhů. Drtivou většinu z nich, 47, podali občané online. Nyní budou navržené projekty posuzovat příslušní úředníci.

Znojmo: Projekt Tvoříme Znojmo hlásí 55 návrhů projektů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Občané mohli podávat projekty alokované do města Znojma jako takového i do jeho městských částí. Městských částí se týká 21 podaných návrhů, 34 směřuje do Znojma jako takového. Přičemž vyčleněny jsou 3 miliony korun na městské části a 3 miliony korun na město Znojmo.

„Děkujeme všem, kteří se do pilotního ročníku participativního rozpočtování Tvoříme Znojmo zapojili. Je vidět, že lidem není jejich okolí lhostejné, což je skvělé. Všeobecně se politici a vedení měst soustřeďují na větší investice, což je logické. Už ale nedokáží dohlédnout na zlepšování každodenních maličkostí, které nám život dělají příjemnější. A právě od toho je tu participativní rozpočtování,“ vysvětluje místostarosta Jakub Malačka, který je jmenovaným odpovědným politikem Zdravého města Znojma.

A jaký bude další postup? „Nyní vyhodnotí naši kolegové realizovatelnost všech návrhů, tj. například to, zda jsou zamýšlené pozemky pro projekty v majetku města a také to, zda projekty splňují základní podmínku maximálních nákladů 500 000 korun,“ vysvětluje další postup Soňa Bystřická, koordinátorka Zdravého města Znojma a projektu Tvoříme Znojmo.

Posouzením to ale nekončí. Návrhy, které projdou pomyslným sítem, budou jejich předkladatelé představovat na veřejné prezentaci v úterý 4. září od 16:00 hodin ve velkém zasedacím sále v budově úřadu na nám. Armády 8. Tam proběhne i první vlna hlasování. Ta další, online forma, se spustí pomocí systému Mobilního rozhlasu 10. září. Podpořit jednotlivé projekty budou moci občané až do 7. října, kdy se hlasování uzavírá.

Z 55 podaných návrhů můžeme jmenovat některé zajímavé projekty jako například vybudování workoutového hřiště v Mramoticích, úpravu prostranství za kulturním domem na Hradišti nebo vybudování pítka a informačního panelu v Popicích. Ve Znojmě by zase na dětských hřištích mohly přibýt houpačky pro děti odkázané na invalidní vozík a zatraktivnit by se mohl skatepark i skatepool. O tom, které projekty bude radnice příští rok nakonec realizovat, rozhodnou svými hlasy sami občané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…