Znojmo: Radnice opraví chodníky o ploše šesti náměstí

17.06.2014 14:50

Pohodlná chůze po městě patří k desítkám maličkostí, které ovlivňují spokojenost lidí, kteří se pohybují po městských chodnících. Může se to jevit jako podružnost, ale ve skutečnosti si člověk občas alespoň v duchu postěžuje na uvolněnou dlaždici, kvůli které si ničí obuv nebo se pocáká vodou. Kvalitní chodníky prostě patří ke kvalitní výbavě veřejných prostranství měst, Znojmo nevyjímaje.

Znojmo: Radnice opraví chodníky o ploše šesti náměstí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Z toho vycházelo i vedení města Znojma, když se rozhodovalo, kam směrovat peníze, jichž bohužel není nazbyt. Nešetřit na spokojenosti lidí, kteří se musejí denně přesouvat z místa na místo, nebo investovat do stavby, která je vidět na první pohled?

Z městské pokladny nakonec putují peníze na opravy chodníků. Znojmo čeká komplexní předláždění. Opraví se plocha, která se rovná šestinásobku plochy Komenského náměstí, což rozhodně není málo.

Kdo se této práce ujme? Radnice uzavřela na základě otevřeného řízení dle zákona o veřejných zakázkách rámcovou smlouvu se třemi dodavateli. Jsou to brněnská firma SWIETELSKY stavební s.r.o., odštěpný závod Dopravní stavby Morava, znojemská „Společnost Znojemsko“ VHS plus, spol. s r.o. a IMOS Brno. „Tyto společnosti budou dále soutěži v e-aukcích v asi pěti minitendrech. Tím se může cena zakázky dále snižovat,“ upozorňuje starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Vytipovány byly každopádně chodníky, jež jsou ve špatném technickém stavu, který posuzoval technik. Klidní mohou být ti, kteří se bojí, že by se snad nově zrekonstruované chodníky mohly zase zakrátko rozkopávat kvůli pracím na sítích, které jsou pod nimi. Město si u všech tras navrhovaných k opravě ověřilo, zda některý ze správců sítí nechystá v nejbližších pěti letech v inkriminovaných místech nějaké investice. Jde o vodovod, kanalizaci i jiné sítě. Do výběru se proto nedostaly některé frekventované úseky, ty přijdou ovšem na řadu v příštích letech.

Opravovat se letos budou chodníky:

§  Pražská ulice od č. 7 po ulici Legionářskou
§  Pražská sídliště 1A, B až 10A, B, C
§  Pražská sídliště 6A – G
§  Třebízského ulice
§  Přímětická ulice
§  Vrchlického ulice, spodní část u bytových domů
§  Smetanova ulice
§  Rooseveltova ulice od ulice Mládeže a Lužické ulice po Palackého ulici
§  Rudoleckého ulice od Lidické a Bezručovy ulice po ulici Dr. M. Horákové
§  Dvořákova ulice od č. 19 po ulici Na Valech
§  Vídeňská ulice od Průmyslové ulice po vjed z do Colasu
§  Holandská lokalita
§  ulice Růženy Svobodové v Americe
§  ulice Růženy Svobodové pod Vančurovou ulicí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.