Znojmo: U Lesíka vyroste nová rezidenční čtvrť

20.02.2021 17:02

Atraktivní lokalita „Pod Městským lesíkem“, která se nachází pět minut autem od centra města, ožije výstavbou moderních bytů a rodinných domů. Kupní smlouvu s investorem, který podal v nabídkovém řízení nejvyšší nabídku a kterého schválili zastupitelé v prosinci jako vítěze nabídkového řízení, zastupitelé rovněž schválili.

Znojmo: U Lesíka vyroste nová rezidenční čtvrť
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Novou rezidenční čtvrť tu vystaví společnost Joka Moravský Krumlov, která tu vybuduje atraktivní bydlení s veškerou občanskou vybaveností a zelení. Za pozemky o výměře téměř 40 000 m2 radnice utrží 96,8 milionů korun, což je o 60 milionů víc, než byla minimální kupní cena,“ připomíná starosta města Jakub Malačka. V lokalitě Pod Městským lesíkem má vyrůst 246 nových moderních nízkoenergetických bytů v šesti pětipodlažních bytových domech, přičemž parkovacích míst tu má být přes 400. Postavit se tu má i 36 rodinných domů s rezervní kapacitou 20 parkovacích míst.

„Náš návrh zastavovací studie nevyžaduje žádné úlevy z požadovaných hodnot ani z aktuálně platných norem a zákonných požadavků. Naopak. Ať už se jedná o dostatečný počet parkovacích míst nad rámec zákonných požadavků, kvalitu veřejného prostranství, hospodaření s vodou, oslunění a odhlučnění bytových jednotek či velikost domů a bytů,“ říká Ivoš Bazal, jednatel společnosti Joka Moravský Krumlov.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Zastavená plocha má činit pouze 17 % rozlohy pozemků, 34 % plochy má být plocha zeleně. Zbývající plocha se rozdělí mezi veřejné prostranství (22 %) a zpevněné komunikace (27 %). Jak bude lokalita vypadat, je naznačené ve studii společnosti Joka a v grafické části zastavovací studie.

První etapa by se tu mohla začít stavět už za tři roky, do té doby přepokládá developer, že se podaří vydat stavební povolení na celou lokalitu. Dle smluvních podmínek je termín pro vydání stavebního povolení pro tuto lokalitu o něco delší, a to 5 let od nabytí vlastnického práva k pozemkům. „V kupní smlouvě je ošetřena i smluvní pokuta, pokud by došlo k prodlení ze strany investora. Věřím ale, že toho nebudeme muset využít a že brzy budeme moci Znojmákům nabídnout krásné moderní bydlení v blízkosti centra města,“ dodává starosta Malačka.

Podmínkou pro rozhodování o využití daného území je vypracování územní studie, která bude vycházet z investorem předložené zastavovací studie. Zastavovací studie mj. počítá s tím, že bude celá lokalita rozdělena do dvou obytných celků oddělených navzájem výrazným blokem veřejné zeleně. Developer rovněž dobuduje potřebnou technickou infrastrukturu, jako je dešťová kanalizace, přeložka vodovodu, splašková kanalizace aj.).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…