Znojmo: Vodácké centrum láká nejen vodáky

30.06.2017 18:14

Je tomu už sedm let, kdy se díky evropským dotacím podařilo rekonstruovat budovu vodárny. „Znovuoživení zanedbaného areálu Centra Staré Vodárny a jeho proměnu v atraktivní místo pro aktivní odpočinek dětí i dospělých lze připsat jednoznačně k dobru znojemskému vodáckému oddílu Neptun, který revitalizací vodárny vytvořil nejen odpovídající zázemí pro svou činnost, ale také se postaral o další rozvoj tohoto mnoho let opomíjeného místa včetně zlepšení vodácké infrastruktury na řece Dyji,“ říká starosta Vlastimil Gabrhel.

Znojmo: Vodácké centrum láká nejen vodáky
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Vodácký oddíl má na Vodárně klubovnu, kam pravidelně docházejí i další skupiny dětí a mládeže. Svoje odpovídající zázemí tam našly skautské oddíly anebo miniškolička pro předškoláky. V areálu je k dispozici beachvolleybalové hřiště, hřiště na tenis či sál uvnitř budovy. Pro veřejnost se tu připravují nejrůznější programy, nejen o vinobraní.

A jak to na popisovaném místě vypadá zrovna nyní, když začala vodácká sezona? „Očekáváme pěkný mumraj, v létě je tu plno vodáků. Půjčují si lodě, přespávají na našem tábořišti a ráno pak vyrážejí na vodu. Docela to tu žije,“ říkají Šárka s Míšou, kteří jsou členy vodáckého oddílu odmalička, jedním hlasem. Do dění v oddílu své členy Neptun zapojuje už od útlého věku. A tak i Šárka s Míšou v průběhu školního roku pomáhají svým starším kamarádům a vedoucím na vodárně. A v létě vyrazí na zaslouženou vodu.

Jak je vidět, na vodárně nezahálejí. A novinky mají pro veřejnost i letos, přibyl tu stánek s občerstvením. Nejmladší uspokojí limonádou a nanukem, dospělé pak vychlazeným pivem.
„Dyje je zkrátka pěkná pořád a jak je patrné, nikdy neomrzí ani vodáky, ani řadové turisty, kteří sem zavítají,“ potvrzuje slibnou budoucnost atraktivní lokality starosta Vlastimil Gabrhel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.