Znojmo: Vraťte se o sto let zpátky a zažijte znovu vznik republiky

22.09.2018 13:45

Znojmo připomene a oslaví výročí vzniku Československé republiky nejpřitažlivější možnou formou – zážitkem. Obyvatelé Znojma budou mít možnost díky kulturně akci Zažijte to znovu! poznat atmosféru první republiky, a to v přitažlivé, moderní a zábavně-vzdělávací formě přímo na Horním náměstí, které se v neděli 7. října promění o 100 let nazpátek.

Znojmo: Vraťte se o sto let zpátky a zažijte znovu vznik republiky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

A na co se mohou návštěvníci těšit? Horní náměstí se na jeden den převlékne do roku 1918 a prožije příběh vzniku republiky. Hlavním bodem programu bude dobová slavnost včetně kulturních vystoupení Lucie Černíkové, Šlapeta a Václava Marka & his Blue Star. Jednáme i o zapojení místních souborů do doprovodného programu.

Návštěvníky čeká virtuální prohlídka míst, kde vznikala republika, rodiny s dětmi budou moci zasednout do lavic obecné školy nebo v dobové kavárně ochutnat prvorepublikovou gastronomii. K prohlédnutí zde budou dobové exponáty (platidla, měšce, kostýmy, dobový automobil aj.).

Doprovodný program – Line up
15:00 - 16:00 Lucie Černíková
16:30 - 17:30 Šlapeto
18:30 - 19:30 Václav Marek & his Blue Star

Akce se uskuteční díky podpoře Jihomoravského kraje, který na realizaci poskytl městu dotaci ve výši 500 000 korun. Město Znojmo přispěje ze svého rozpočtu čšástkou 105 000 korun. Více o konceptu akce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…