Znojmo: Vraťte se o sto let zpátky a zažijte znovu vznik republiky

22.09.2018 13:45

Znojmo připomene a oslaví výročí vzniku Československé republiky nejpřitažlivější možnou formou – zážitkem. Obyvatelé Znojma budou mít možnost díky kulturně akci Zažijte to znovu! poznat atmosféru první republiky, a to v přitažlivé, moderní a zábavně-vzdělávací formě přímo na Horním náměstí, které se v neděli 7. října promění o 100 let nazpátek.

Znojmo: Vraťte se o sto let zpátky a zažijte znovu vznik republiky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

A na co se mohou návštěvníci těšit? Horní náměstí se na jeden den převlékne do roku 1918 a prožije příběh vzniku republiky. Hlavním bodem programu bude dobová slavnost včetně kulturních vystoupení Lucie Černíkové, Šlapeta a Václava Marka & his Blue Star. Jednáme i o zapojení místních souborů do doprovodného programu.

Návštěvníky čeká virtuální prohlídka míst, kde vznikala republika, rodiny s dětmi budou moci zasednout do lavic obecné školy nebo v dobové kavárně ochutnat prvorepublikovou gastronomii. K prohlédnutí zde budou dobové exponáty (platidla, měšce, kostýmy, dobový automobil aj.).

Doprovodný program – Line up
15:00 - 16:00 Lucie Černíková
16:30 - 17:30 Šlapeto
18:30 - 19:30 Václav Marek & his Blue Star

Akce se uskuteční díky podpoře Jihomoravského kraje, který na realizaci poskytl městu dotaci ve výši 500 000 korun. Město Znojmo přispěje ze svého rozpočtu čšástkou 105 000 korun. Více o konceptu akce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.