Znojmo: ZŠ nám. Republiky se díky dotaci může pochlubit novými moderními učebnami

03.04.2019 8:38

Investice do modernizace škol a školek jsou prioritou znojemské radnice již několik let. Nejinak tomu je i nyní. „Vybudování nových učeben na ZŠ nám. Republiky, který je spolufinancován z IROP, je největší investicí města do škol v letošním roce. Díky tomu vznikly ve škole nové moderní učebny a bezbariérový přístup k nim,“ shrnuje novinky starosta Jan Grois.

Znojmo: ZŠ nám. Republiky se díky dotaci může pochlubit novými moderními učebnami
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Celkové náklady projektu jsou ve výši 43 milionů korun, z toho vlastní podíl spolufinancování ze strany města je 8,6 milionů korun. „Jedná se opravdu o velký projekt a já bych chtěl poděkovat celému týmu zaměstnanců školy za to, jak odpovědně k jeho realizaci přistoupili,“ doplňuje starosta Grois.

Základní škola na náměstí Republiky v rámci projektu zrekonstruovala v hlavní budově (č. 9) odborné učebny fyziky, matematiky, chemie a jazyků, vybavila je nábytkem a nezbytnými moderními pomůckami. Vznikly tu také technické dílny, nové toalety (včetně toalet pro handicapované žáky) a schodolez.

V budovách č. 14 a 15 vznikla moderní cvičná kuchyň, 2 učebny pro žáky se specifickými poruchami učení v rámci inkluzivního vzdělávání, učebna šití, odpovídající zázemí (bezbariérové toalety, kabinety), výtah a plošina pro handicapované žáky.

V některých nových učebnách a dílnách už panuje čilý ruch, do zbývajících učeben se první žáci podívají zhruba za dva týdny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…