Znojmo: Začátkem školního roku se vrátí strážníci i senioři na přechody pro chodce

31.08.2020 19:31

Od 1. září se o bezpečnost školáků na přechodech pro chodce u základních škol opět postarají strážníci Městské policie Znojmo a také senioři v rámci projektu Senioři u přechodů, který radnice odstartovala loni.

Znojmo: Začátkem školního roku se vrátí strážníci i senioři na přechody pro chodce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

U dvou nejfrekventovanějších přechodů, na náměstí Republiky a na ulici Jubilejní park, budou ráno i odpoledne stát strážníci. Dalších 9 přechodů u základních škol budou každé ráno střežit senioři. „Děkuji všem seniorkám a seniorům, kteří nám s bezpečných přecházením dětí pomáhají. Vážím si toho,“ říká starosta Jan Grois.

Anketa

Jsme zadlužení a příspěvek 5 tisíc Kč pro důchodce si nemůžeme dovolit, řekla předsedkyně TOP 09 Pekarová. Má pravdu?

13%
87%
hlasovalo: 17510 lidí

„Jsme rádi, že se původním sedmi seniorům jejich prospěšná pracovní činnost natolik zalíbila, že v ní chtěli pokračovat,“ řekl ředitel Městské policie Znojmo Ivan Budín.

O prázdninách se totiž podařilo Městské policii Znojmo získat další dva účastníky, kteří pomohou k bezpečnosti na přechodech v Příměticích i na jihu města. Od 2. září tak občané uvidí seniory se zastavovacími terči a v reflexních vestách na přechodech na ulici Pražská, Legionářská, Smetanova, Rudoleckého, Palackého a nově na Loucké ulici a na Křížovém náměstí.

„Tito senioři mají úředně vydané pověření k zastavování vozidel, proto prosíme veřejnost a účastníky provozu, aby jejich pokyny plně respektovali,“ doplnil ředitel. Senioři prošli v srpnu školením z první pomoci a ze zastavování vozidel i z dopravních předpisů, za školení tímto děkujeme znojemské stanici Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje a Dopravnímu inspektorátu Znojmo i místnímu úřadu obce s rozšířenou působností za vydání pověření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…