Znojmo: Zastupitelé schválili odkup Domečku. Vzniknout zde má společensko-kulturní centrum

04.09.2018 18:16

Zastupitelé města na svém pondělním zasedání schválili odkup budovy České spořitelny ve Znojmě, tzv. Domečku. Domeček byl totiž ve své historii významným společensko-kulturním centrem, které by sem vedení města opět chtělo vrátit, neboť Znojmu citelně chybí. Za koupi Domečku město zaplatí 45 milionů korun.

Znojmo: Zastupitelé schválili odkup Domečku. Vzniknout zde má společensko-kulturní centrum
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jsem moc rád, že zastupitelé udělali toto strategické rozhodnutí a podpořili koupi Domečku. Společensko-kulturní centrum, po kterém občané tak volají a které vychází ve všech anketách jako priorita města, kterou by se dle občanů mělo město zabývat, Znojmu opravdu chybí. A právě velký společenský sál s adekvátním zázemím má v objektu Domečku vzniknout,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Objekt Domečku v sobě skrývá nejen prostory pro společenský sál v přízemí, ale také velké prostory v patře budovy. O využití právě těchto prostor mají pomoci rozhodnout sami občané. „Dle kupní a nájemní smlouvy by v objektu Česká spořitelna měla ještě dva roky v nájmu zůstat, než se přestěhuje do jiných prostor. V objektu jsou zatím i další nájemci, o jejichž budoucnosti budeme jednat. A to nám dává časový prostor k tomu, abychom mezitím udělali veřejná projednávání a rozhodli, jak s celým objektem Domečku naložit. Tedy co dalšího kromě společenského sálu zde vznikne,“ doplňuje starosta Grois.

Budova České spořitelny, tzv. Domeček, se nachází na Pontassievské ulici. Na sklonku 19. století ji postavil Německý měšťanský spolek. Od roku 1910 nesla budova jméno Německý dům. Hotelovou nástavbu objekt dostal v roce 1930. Po druhé světové válce připadl státu a sloužil jako hotel a sál pro pořádání společenských akcí až do 90. let. Na jaře letošního roku se do výběrového řízení na koupi Domečku město přihlásilo a zvítězilo s nabídkou 45 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…