Do tradiční soutěže o Nejlepší sterilovanou okurku se nakonec přihlásilo neuvěřitelných dvacet sedm vzorků a o Nejlepší rychlokvašku se bude letos ucházet vzorků jedenáct! Hodnotící komise to tak nebude mít vůbec jednoduché, i vzhledem k předpovědi počasí. S trochou nadsázky se dá říci, že co vzorek, to 1°C ve stínu. Kdo bude vítězem soutěže, bude jasné už zítra. Soutěž startuje v půl čtvrté na Masarykově náměstí a výsledky budou vyhlášeny o dvě hodiny později.
Okurka jako hlavní ingredience se promítne i do degustačního menu, které bude přímo na Masarykově náměstí ve čtvrtek v rámci své gastroshow připravovat trojice známých šéfkuchařů – Václav Šmerda st., Roman Ťulpa a Jiří Lot. Těšit se můžete například na dušená vepřová líčka, smetanový okurkový krém a žemlový knedlík nebo na bramborové šišky s pečenou máslovou strouhankou, povidlovou omáčkou s badyánem a okurkovou marmeládu s rumem. Ochutnat budete moci i domácí okurkovo-cuketový perník s vanilkovým Sabayonem s bílým vínem (Semillon, pozdní sběr, Ledňáček říční – Znovín Znojmo).
O gastroshow nebudou ochuzeni ani návštěvníci, kteří dorazí v pátek. Okurkovo-šunkovou pěnu, studenou letní okurkovou polévku s koprem a marinované vepřové karé na okurkovém kuskusu jim v rámci degustačního menu připraví kuchaři z předního znojemského Hotelu Prestige.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.


