Znojmo deklarovalo své partnerství s Chrudimí

22.06.2017 6:30

Zastupitelé města schválili na svém pondělním zasedání užší spolupráci mezi městy Znojmo a Chrudim.

Znojmo deklarovalo své partnerství s Chrudimí
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Tato dvě města pojí členství ve Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska a díky společným aktivitám sdružení a několika setkání došli představitelé obou měst k názoru, že existují oblasti, které nabízí další rozvoj spolupráce.

Potenciál spolupráce se skrývá v několika oblastech společenského života měst. I tak na partnerství nahlíží místostarosta Znojma Jan Grois, který vedl znojemskou delegaci na posledním společném jednání v Chrudimi. „Předpokládá se zejména vzájemná podpora volnočasových aktivit mládeže a seniorů. Nové zkušenosti je nutné neustále získávat a aplikovat také v oblasti vzdělávání, sportu a při rozvoji kultury a cestovního ruchu. Proto jsme rádi, že jsme s Chrudimí našli společnou řeč,“ uvedl Grois.

Města tak doufají, že se spolupráce v daných oblastech vyvine v oboustranně prospěšnou aktivitu, která umožní dlouhodobé předávání zkušeností samospráv. K tomu by mimo jiné měly sloužit i konzultace poznatků komunální sféry a činnosti místních spolků nebo zkušenosti ze sociálních aktivit.

Znojemská delegace Chrudim navštívila 30. května a zasedání se zúčastnili místostarostové Znojma, Jan Grois a Jan Blaha, i zástupci odboru školství, kultury a památkové péče a komise pro kulturu, cestovní ruch a památkovou péči. Byly probrány možnosti spolupráce a po předání potřebných informací jednání vyústilo v podání návrhu na Deklaraci o spolupráci. Oficiální podpis deklarace o spolupráci starosty obou měst se předpokládá v září letošního roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…