Znojmo se ptá občanů, jak jsou spokojeni s cyklo dopravou.

17.04.2019 11:33

Město Znojmo spustilo anketu, která poslouží jako jeden z podkladů pro analýzu současného stavu cyklistické dopravy ve Znojmě. Jedná se o jeden z prvních kroků, který povede k vytvoření strategického dokumentu zaměřeného na plánování jejího rozvoje. Vyplnit anketu lze osobně i online, a to do 2. května 2019.

Znojmo se ptá občanů, jak jsou spokojeni s cyklo dopravou.
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Anketu v tištěné podobě naleznou občané na podatelnách městského úřadu (Obroková 12, nám. Armády 8, Pražská 59). Vyplněné dotazníky lze odevzdat na podatelnách úřadu.

Elektronicky lze anketu vyplnit přes online formulář ZDE.

Občané budou mít navíc možnost vyjádřit svůj názor a podněty i osobně. Vedení města se nimi setká na veřejném projednání. „Anketa bude předcházet osobnímu setkání s veřejností, na kterém budeme o zjištěných datech diskutovat a podněty budou následně zapracovány do strategického plánu. Proto doufám, že dorazí co nejvíce cyklistů a získáme od nich konkrétní připomínky,“ vysvětluje místostarosta Jakub Malačka. Veřejné projednání proběhne 21. května 2019 v Domečku (ulice Pontassievská).

Projekt si klade za cíl stanovit detailní plán propojení úseků stávajících cyklostezek či cyklotras ve Znojmě tak, aby postupně vznikla jejich ucelená síť, přičemž by měl počítat i s nově vznikajícími rozvojovými lokalitami. Výstupem celého projektu bude dokument Strategický plán rozvoje cyklistické dopravy ve městě Znojmě.

Na vytvoření dokumentu získalo město dotaci z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost. Ta pokryje 95 % nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…