Znojmo se zapojí do projektu Life is Skill

21.08.2019 19:33

V rámci rodinné politiky se město Znojmo zapojí do projektu Life is Skill, jehož cílem je podporovat aktivní trávení volného času dětí a mládeže. Zakladatelé projektu jsou sami rodiče, kteří chtěli vymyslet aktivity pro své děti ve školním věku. Tyto děti totiž nechtějí už jen tak na procházku. Zajímají je počítače, moderní technologie a mobily.

Znojmo se zapojí do projektu Life is Skill
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Právě mobilní aplikace Life is Skill spojuje tento virtuální svět s tím reálným a vybízí děti a mládež k pohybu. Aplikace je velmi jednoduchá a není proč v ní samotné trávit příliš času. Je to spíše nástroj, jak aktivně trávit čas.

„Aplikace funguje tak, že děti načítají QR kódy nebo NFC čipy. Tyto čipy jsou rozmístěny v místech, které jsou v reálném světě pro děti zajímavé či které jim chceme více přiblížit. Obecně to bývá na různých rozhlednách, památkách, sportovištích, knihovnách, či různých kulturních akcí města apod. Vše je pojaté jako soutěž, protože děti soutěžení baví – kdo daná místa navštíví a načte čipy, může se těšit na porovnání s ostatními v aplikaci a může soutěžit o různé ceny,“ říká Stanislav Maar z odboru sociálního, kam rodinná politika spadá.

Zatím je projekt realizovaný v okolí Chomutova, v Praze a Ostravě. Přibýt má i Znojmo. „Budeme u nás nyní vytipovávat místa a aktivity, které město do projektu bude chtít zapojit. Následně je osadíme potřebnými QR kódy a NFC čipy a místa se pak nahrají do aplikace. Chtěli bychom dostat naše děti jak do našich památek, jako třeba na radniční věž, tak i na sportoviště, ať už jde o halu, zimní stadion nebo bazén. Podstatou je, abychom děti vytáhli od počítačů a tabletů ven,“ dodává Maar. Hrát si s Life is Skill by mohla znojemská mládež již příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…