Znojmo v květnu vypíše dotaci pro zubaře a ambulantní specialisty

14.04.2022 11:11 | Komentář

Znojmo usiluje o to, aby mělo dostatek praktických lékařů, zubařů i dalších specialistů. Proto se vedení města rozhodlo spustit již druhý dotační program pro vznik ordinací ve městě.

Znojmo v květnu vypíše dotaci pro zubaře a ambulantní specialisty
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V únoru letošního roku byl zahájen dotační program na podporu vzniku a vybudování nových ordinací všeobecných praktických lékařů a praktických lékařů pro děti a dorost. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84649 lidí
Nyní se zavádí obdobný program také pro zubní lékaře a ambulantní specialisty. Lékař bude moci získat na zařízení ordinace ve Znojmě dotaci až do výše 1 milionu korun.

Personální situace ve zdravotnictví není příznivá v celé republice. „Lékařů je ve Znojmě nedostatek napříč téměř všemi obory. Již na začátku letošního roku jsme přislíbili, že se zaměříme také na zubaře a další specialisty. Připravili jsme proto dotační program, který podpoří vznik nových ordinací pro tyto lékařské obory,“ vysvětluje starosta města Znojma Jakub Malačka.

O dotaci budou moci požádat lékaři v oboru zubní lékařství a v dalších lékařských oborech, kteří získali oprávnění k poskytování zdravotních služeb. Podmínkou bude zahájení poskytování těchto zdravotních služeb v roce 2022, případně v listopadu či prosinci předchozího roku.

Výše dotace může být 50 000 až 1 000 000 korun, přičemž finanční spoluúčast žadatele není vyžadována. Žádosti bude možné podávat od 15. května do 31. října 2022. Finanční prostředky z dotace budou sloužit primárně na pořízení vybavení ordinace nebo na úhradu personálních nákladů či provozních nákladů, a to od 15. května do 31. prosince 2022 nebo na pořízení dlouhodobého hmotného majetku, který byl zakoupen 24 měsíců před podáním žádosti. Dotace nebude určena pro již fungující ordinace. Příjemce dotace se navíc zavazuje, že ordinaci bude provozovat po dobu 5 let od obdržení dotace.

Najít nového praktika či zubaře je stále větší problém. „Lékaři navíc stárnou a najít jejich nástupce je velmi těžké. Proto jsme se rozhodli vznik nových ordinací podpořit dotačními programy. Lékaři mohou žádosti podávat do konce října. Pevně věřím, že tato finanční motivace pomůže a nové lékaře tak do Znojma přilákáme,“ říká místostarosta Pavel Jajtner.

Žádost o dotaci bude možné podat elektronicky prostřednictvím Portálu občana (https://sluzby.muznojmo.cz/portal/) nebo v papírové podobě, a to osobním doručením prostřednictvím podatelny Městského úřadu Znojmo nebo zasláním na adresu Městský úřad Znojmo, odbor sociální, nám. Armády 1213/8, 669 02 Znojmo. Obálku je nutné označit názvem dotačního programu a plným názvem/jménem žadatele a adresou jeho sídla. Žádost o dotaci lze podat také prostřednictvím datové schránky.

Podrobné informace a formulář žádosti naleznete na webu města Znojma v záložce Hospodaření a finance pod názvem Dotace z rozpočtu města na rok 2022 – odbor sociální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…