ODS: Žádáme vládu o informaci, jak bude využito 33 miliard z EU

27.03.2020 17:21

Evropský parlament včera schválil investiční iniciativu, která umožňuje České republice využít 33 miliard korun na opatření zmírňující dopady šíření COVID-19. Česko má tak možnost účelně dočerpat 294 milionů EUR a navíc získat spolufinancování 869 milionů EUR, celkem tedy 1,163 miliard EUR.

 ODS: Žádáme vládu o informaci, jak bude využito 33 miliard z EU
Foto: ODS
Popisek: ODS

„EU uvádí, že peníze mohou být použity na financování provozního kapitálu v malých a středních podnicích. Vzhledem k těžké situaci, ve které se podnikatelé a firmy momentálně nacházejí, žádáme vládu, aby co nejrychleji představila plán, jak bude nově schválená pomoc EU využita. Apelujeme na co největší využití financí právě pro drobné podnikatele, malé a střední firmy. Rychlost, s jakou vláda představí a následně začne realizovat program podpory, je zásadní pro fungování firem a udržení pracovních míst,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„33 miliard může významně pomoci financovat výdaje na podporu zaměstnanců, firem a OSVČ. To dává zároveň vládě možnost uskutečnit některé z našich návrhů, jako je třeba navýšení podpory pro zasažené živnostníky, kteří řeší na jedné straně výpadek příjmů a na druhé straně mají nadále fixní náklady,“ uvádí předseda ODS Petr Fiala.

Zároveň ODS apeluje na co největší transparentnost při vynakládání prostředků na boj s koronavirem, aby měla veřejnost možnost kontrolovat hospodárnost, která významně umožňuje prodloužit udržitelnost přijímaných opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.