Poslance Kaňkovského čekají na Žďársku pestrá tematická setkání

24.02.2016 9:56

Ve středu 24. února čeká Víta Kaňkovského (KDU-ČSL) poslanecký den na Žďársku, který bude také věnován problematice zdravotnictví a sociálních služeb v Kraji Vysočina, otázkám školství i tématům, která řeší komunální politici obcí a měst Žďárska.

 Poslance Kaňkovského čekají na Žďársku pestrá tematická setkání
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

Středeční dopoledne stráví Vít Kaňkovský v Novém Městě na Moravě, kde se setká se starostou města Michalem Šmardou a následně navštíví novoměstskou okresní nemocnici, aby si zde prohlédl nejen moderní pracoviště Urgentního příjmu, ale také prodiskutoval s ředitelkou Věrou Palečkovou, a dalšími členy vedení nemocnice, problematiku financování lůžkové péče, problém s narůstajícím nedostatkem jak lékařů, tak nelékařských pracovníků, s tím související chystané změny ve vzdělávání a seznámil se se stavem přípravy nemocnice na instalaci magnetické rezonance.

Po poledni zavítá poslanec Kaňkovský na žďárské Biskupské gymnázium, aby s panem ředitelem Jiřím Cočevem projednal i některé aktuální otázky českého školství jako je diskutované téma inkluze, šikany ve školách apod.

Zajímá mě především fungování a financování

Větší část dne bude věnovat poslanec Kaňkovský problematice poskytování sociálních služeb: „Čeká mě například návštěva žďárského charitního centra služeb Klubu v 9 pro podporu duševního zdraví pro dospělé lidi s duševním onemocněním. Zajímá mě především fungování a financování poskytovaných služeb. Chci se zde setkat s klienty a zaměstnanci tohoto zařízení a vyslechnout si jejich zkušenosti, podněty“. Toto centrum podporujeme nácvik a rozvoj schopností a dovedností vedoucích k začlenění klientů do jejich přirozeného prostředí. Vít Kaňkovský ke své návštěvě doplnil: „ Odpoledne budu mít příležitost setkat se s řediteli jednotlivých oblastních Charit z Kraje Vysočina, se kterými budu zcela jistě hovořit o financování poskytovaných služeb, ale i chystaný změnám v sociální oblasti. Setkání považuji za velmi důležité, protože coby místopředseda Výboru pro sociální politiku musím být v přímém kontaktu jak s příjemci, tak i poskytovateli sociálních služeb a jejich připomínky a podněty nejen slyšet, ale snažit se najít taková řešení v rámci legislativy, aby byly tyto služby dostupné všem a to především v momentě, kdy je klient akutně potřebuje.“

Závěr poslaneckého dne bude patřit diskusnímu setkání poslance s komunálními politiky zvolených za KDU-ČSL v regionu Žďárska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…