Poslanec Velebný (ČSSD) zahájí v Bruntálu výstavu o historii ČSSD

20.05.2016 7:29

Za svobodu, spravedlnost a solidaritu: Dějiny sociální demokracie v českých zemích. Takový název nese výstava, kterou zahájí poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

 Poslanec Velebný (ČSSD) zahájí v Bruntálu výstavu o historii ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

Masarykova demokratická akademie ve spolupráci s Českou stranou sociálně demokratickou na Bruntálsku připravuje vernisáž výstavy k dějinám sociální demokracie v českých zemích, která se uskuteční v prostorách kočárovny zámku Bruntál (Zámecké náměstí 7, 792 01, Bruntál) v pondělí 23. května 2016 od 18.00 hodin. Výstavu zahájí poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který událost zaštítil, a zástupci autorů výstavy a organizátorů. Mediálním partnerem je Studio STA – multimediální agentura o.p.s.

Ohlédnutí za dějinami sociální demokracie v českých zemích vzniklo u příležitosti 135. výročí založení České strany sociálně demokratické. Výstavy zachycují paralelní dějiny sociální demokracie ve střední Evropě a ilustrují prosazování sociálnědemokratických hodnot – svobody, spravedlnosti a solidarity – v kontextu vývoje Evropy 19. a 20. století. Výstava zachycuje dějiny sociální demokracie v českých zemích, Československu a České republice od počátku dělnického hnutí v polovině 19. století, přes úspěšné hnutí za prosazení všeobecného volebního práva, boj proti nacismu a komunistické diktatuře až po obnovu činnosti strany v Československu na přelomu let 1989/90 a převzetí vládní odpovědnosti o osm let později.

Výstava vznikla ve spolupráci Friedrich-Ebert-Stiftung e. V. - zastoupení v České republice s Masarykovou demokratickou akademií, z. s. a Ústavem pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky, v. v. i.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.