ANO Chomutov proti předvolebním praktikám ve městě

30.01.2015 5:28

Hnutí ANO v Chomutově se jednoznačně distancuje od praktik, které se ve městě objevují před opakovanými komunálními volbami. Ty proběhnou už tuto sobotu 31. ledna.

ANO Chomutov proti předvolebním praktikám ve městě
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

"V Chomutově se opět kupčí s hlasy, kvůli čemuž byly výsledky říjnových voleb zrušeny. Teď jsou navíc zastrašováni i samotní kandidáti," konstatuje předseda chomutovské organizace ANO Jan Richter.

Z kandidátky hnutí ANO odstoupil v pondělí například Jindřich Drážďanský či profesionální hokejista Pirátů Chomutov Petr Jíra. "Chomutovský hokej ovšem ovládají lidé, kteří mají blízko k hnutí Nový sever," konstatuje Richter.

Hokejoví funkcionáři spojení s hnutím Nový sever zároveň dělají vlastní kontroverzní kampaň. Trenéři svolali rodiče mladých hokejistů a tvrdili, že potenciální koaliční partner hnutí ANO iniciativa PRO Chomutov a KSČM nebudou uvolňovat městské prostředky na sport dětí a mládeže. "Proto by prý bylo pro rodiče vhodnější, kdyby volili lidi z Nového severu. Takovou vykonstruovanou kampaň, kde jsou děti brány jako rukojmí, pokládáme za skandální," dodává Richter.

Cílem předvolebních útoků se stalo i hnutí ANO, či přesněji řečeno jeho reklamní poutač u kruhového objezdu města nedaleko magistrátu. "Politici z vedení radnice si prý na bannery stěžovali na dopravním inspektorátu a chtěli vědět, zda máme všechna potřebná povolení. Ta jsme na magistrátu předložili a jeho pracovníci nám řekli, že museli jednat na politické zadání radnice," dodává Richter.

Voliči v komunálních volbách loni na podzim rozhodli tak, že chtějí v Chomutově změnu, ale hnutí ANO i přes velmi dobrý volební výsledek nemohlo tuto změnu prosadit, protože se ve městě manipulovalo s volebními lístky, a to ve prospěch ČSSD, což potvrdil i soud. Rozhodnutí soudu ale paradoxně prodloužilo vládu ČSSD a ODS nad městem. Podle svědectví neziskových organizací pokračuje kupčení s hlasy i před opakovanými volbami.

Hnutí ANO Chomutov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): Plán Mercedesu, prodávat od roku 2030 jen elektromobily, padl

12:16 Maříková (SPD): Plán Mercedesu, prodávat od roku 2030 jen elektromobily, padl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k elektromobilitě.