ANO Jihomoravský kraj: Tak tohle nás zvedlo ze židle!

29.04.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k jednání zastupitelstva Jihomoravského kraje o rušení poboček České pošty

ANO Jihomoravský kraj: Tak tohle nás zvedlo ze židle!
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Česká pošta chaoticky ruší pobočky a týká se to i mnoha míst v Jihomoravském kraji. Starostové a občané jsou o rušení informováni až v momentě, kdy je o všem rozhodnuto a rozhodnutí nelze zvrátit. Vidíme také, že vedení Jihomoravského kraje nedělá téměř nic pro to, aby svým městům, obcím a jejich občanům pomohlo vyjednat alespoň částečnou nápravu tohoto rozhodnutí od zeleného stolu kdesi v Praze.

To, co se děje, je jen neuvážené škrtání poboček, které nemá oporu v žádném transformačním plánu, není doprovázeno zkvalitněním služeb a je nám jasné, že další vlny rušení nás budou v následujících letech čekat znovu, pokud si to teď necháme líbit.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí

Na Zastupitelstvu Jihomoravského kraje navrhl předseda klubu ANO Milan Vojta toto slušné a věcné usnesení.
"Zastupitelstvo Jihomoravského kraje vyzývá ministra vnitra: aby předložil analýzu, na základě které byly vybrány jednotlivé pobočky pošty k uzavření na území Jihomoravského kraje, a aby odložil uzavření poboček společnosti Česká pošta, s.p. v Jihomoravském kraji minimálně o 6 měsíců a do doby, než dojde k dohodě s dotčenými obcemi a městy."

Například v Karlovarském kraji pro obdobné usnesení hlasovali i koaliční zastupitelé z vládních stran. Asi dávají zájmy občanů nad zájmy svých stran. V Jihomoravském kraji je to ale jinak. Hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) nás obvinil, že z toho děláme politiku a přitom prý víme, že s touto věcí už nelze nic dělat. My říkáme, že hejtman, který nebojuje za své občany, je špatným hejtmanem. Reakci pirátského guru Jiřího Hlavenky vám pak představíme v samostatném videu, abyste si mohli udělat obrázek sami.

A jak dopadlo hlasování? Z koaličních stran v Zastupitelstvu Jihomoravského kraje, které jsou stejně jako strany vládní, nepodpořil naše usnesení ani jeden zastupitel a usnesení nebylo přijato, opoziční hlasy k tomu nestačily.

Toto a další hlasování vám jistě připomeneme před krajskými volbami, kdy se všichni tito budou ucházet o vaše hlasy. Hejtman Grolich si pak musí uvědomit, že za zlepšení života Jihomoraváků musí bojovat skutečnými činy a ne jen rádoby vtipnými videi, které chrlí na své sociální sítě, zatímco občanům kraje berou jejich pošty a kraj za ně není ochoten zabojovat.

A my k tomu říkáme: “Takhle tedy ne!”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…