ANO: Pražskou kandidátku povede Krnáčová, dvojkou je profesorka VŠE Kislingerová

31.07.2014 9:40 | Zprávy

Výbor hnutí ANO po dohodě s vedením pražské organizace schválil obměněnou kandidátku do zastupitelstva hlavního města.

ANO: Pražskou kandidátku povede Krnáčová, dvojkou je profesorka VŠE Kislingerová
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Lídryní hnutí v Praze bude v podzimních volbách náměstkyně ministra vnitra a bývalá šéfka Transparency Inernational Adriana Krnáčová. Druhé místo kandidátky ANO do pražského zastupitelstva doplní profesorka katedry podnikové ekonomiky podnikohospodářské fakulty VŠE Eva Kislingerová.

"Byla jsem potěšena, už když jsem z hnutí dostala nabídku v rámci komunálních voleb pro Prahu 2, kde jsem potkala řadu zajímavých lidí a kde s hnutím ANO už spolupracuji. Magistrát je pro mě velice zajímavá a lákavá nabídka. Léta jsem měla na starosti ekonomiku a finance ve velkých podnicích, pracovala jsem ve výzkumu, nyní stejné téma vyučuji na vysoké škole. To, že bych mohla své zkušenosti nabídnout ve financování a investicích hlavního města, beru jako jakési završení své kariéry," uvedla Kislingerová.

V první pětici kandidátů hnutí ANO tedy zůstává polovina žen. Kromě Adriany Krnáčové a Evy Kislingerové figuruje na pátém místě kandidátky filmová režisérka Eliška Kaplicky. Trojkou kandidátky je provozovatel serveru Bankovnipoplatky.cz Patrik Nacher. Na čtvrtém místě kandiduje předseda hnutí ANO na Praze 7 Michal Hašek.

Původní jednička kandidátky Martina Schopperová oznámila, že jediným důvodem její rezignace je vážné onemocnění jednoho ze členů její rodiny. "Diagnóza s nedobrou prognózou byla opakovaným odborným vyšetřením potvrzena minulý pátek. Ve volbách jsem si strašně přála uspět. Teď si ale přeji být víc člověkem než politikem."

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…