ANO: První trest kvůli výhrůžkám násilím radnímu Martinu Hermanovi v Kolíně

05.03.2020 12:15

Padl první trest za výhrůžky násilím zastupiteli Kolína a středočeskému krajskému radnímu za ANO Martinu Hermanovi. Konkrétně jde o policistu, který na facebooku radnímu vyhrožoval fyzickým násilím.

ANO: První trest kvůli výhrůžkám násilím radnímu Martinu Hermanovi v Kolíně
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

 Podle dopisu, který obdržel Hermanův advokát od ředitele Ochranné služby Policie ČR Jiřího Komorouse, bylo dne 22. ledna 2020 vydáno rozhodnutí ředitele Ochranné služby Policie České republiky ve věcech kázeňských dle ustanovení § 189 odst. 1 zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, které nabylo právní moci dne 14. února 2020.

„Je to dobrý signál, že nikdo nemůže veřejně beztrestně vyhrožovat násilím za politickou činnost. Jsem rád, že to tak vyhodnotila přímo policie u svého příslušníka, tam mi to přišlo nejvíc za hranou. Ze zákona sice nesmíme znát kázeňský postih, ale výsledek je jasný,“ uvedl Martin Herman. 

„Je naprosto nepřijatelné, aby někomu bylo vyhrožováno fyzickým násilím, případně dalšími odvetnými kroky, za to, že jako zastupitel zvolený občany Kolína provádí svou opoziční práci. Navíc je velmi znepokojující, pokud řádně zvolenému zastupiteli vyhrožují zaměstnanci města Kolína, městských firem, případně dokonce příslušníci Policie ČR. Proto jsme jednoznačně podpořili Martina Hermana,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví a bezpečnosti Robert Bezděk.  

Výhrůžka příslušníka Policie ČR na facebooku zněla: „Hermanečku, ty tlamo vypasená, aby ses nedivil, až ti někdo dá loket s rozeběhem… seš nevídaný koledník, vážně si koleduješ, až ti někdo dá lívanec za krk. Jsme slušné město, nechceme tu nepokoje, které vyvoláváš…“. 

Další výhrůžky byly od konkrétních lidí z okolí Hnutí STAN. Hermanovi vyhrožoval například bratr redaktora serveru SeznamZpravy.cz Vojtěcha Blažka. Trestní oznámení bylo podáno i na další vyhrožování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…