ANO: Ženy do politiky patří, kandidátka v Karlovarském kraji je toho důkazem

27.05.2021 19:45

Krajský sněm Hnutí ANO v Karlovarském kraji schválil návrh kandidátní listiny pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

ANO: Ženy do politiky patří, kandidátka v Karlovarském kraji je toho důkazem
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Pozici lídra bude obhajovat poslankyně a bývalá hejtmanka Karlovarského kraje, která v krajských volbách získala nejvíce preferenčních hlasů, Jana Mračková Vildumetzová. Stejnou funkci zastává v současné době i dvojka kandidátky, lékařka záchranné služby Věra Procházková. Třetí místo na kandidátní listině patří starostce města Sokolova Renatě Oulehlové.

Kandidátní listinu jsme sestavovali zodpovědně a rádi bychom navázali na dosavadní práci, zkušenost a také ženskost v politice. Hnutí ANO bude v Karlovarském kraji obhajovat tři poslanecké mandáty, což je velmi těžký úkol a to zejména z důvodu změny volebního systému, který našemu kraji s největší pravděpodobností přinese méně poslanců než doposud.

Čtyřku na kandidátce bude mít Martin Hurajčík z Mariánských Lázní, který v uplynulých letech zastával funkci náměstka hejtmana Karlovarského kraje a je krajským zastupitelem. Další bývalý krajský radní a oblíbený žokej a trenér dostihových koní Josef Váňa, bude mít na kandidátce hnutí ANO číslo pět.

Zajímavé osobnosti máme i na dalších místech, kde vedle starostů a starostek obcí a měst našeho kraje najdete lékaře, zdravotního bratra, velitele městské policie, ředitele školy a další. Navrženou kandidátku musí ještě potvrdit a schválit celostátní výbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…