Adam (Úsvit): Prachař out a kdo in?

12.11.2014 15:24

Změna na postu ministra dopravy je vítaná záležitost. Ale kdo na jeho místo? Komedie nebo tragédie?

Adam (Úsvit): Prachař out a kdo in?
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Rezignace ministra Prachaře byla dlouho očekávána a každý kdo se v rezortu dopravy alespoň trošku orientuje tento krok předpovídal. Již dlouho to nebylo o tom zda pan ministr rezignuje, ale kdy se tak přesně stane.

Domníváme se, že krok A, tedy rezignace byla správným vyhodnocením vlastního působení v resortu. Za celou dobu Prachařova angažmá se nepodařilo ministerstvo ani nejdůležitější organizaci, tedy ŘSD stabilizovat personálně. Domníváme se, to to by mělo být naprosto zásadním a prvním krokem.

Krok B je ovšem dle našeho názoru šílenou ukázkou nepochopení toho jak by měl stát být řízen. Dnes už si dovolíme hovořit o monopolizaci českého státu. V sektoru zemědělství má býti hegemonem firma Agrofert, v sektoru dopravy patrně firma Skanska. Jak jinak si totiž vysvětlit pravděpodobné jmenování jejího nejvyššího představitele. Pan Babiš řekl, že jmenování kozla zahradníkem je dle něj dobré řešení. Určitě, je to dobré řešení pro kozla. Ale zahrádka bude pravděpodobně zplundrována, bohužel nutno dodat, že ještě více než doposud.

Vážení občané obáváme se, že fungující dopravní infrastruktury se jen tak nedočkáme.

Těšme se společně na další kroky pana vice premiéra, novým ministrem obrany by se mohl stát šéf Omnipolu, ministrem životního prostředí ropák roku, ministrem zdravotnictví ředitel závodu na výrobu smutečních věnců. Ještě, že ministr pro lidská práva se bát nemusí, tam už je bohužel vybráno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…