Adamec (ODS): Skatepark už můžeme otevřít

10.05.2020 18:41

Město Trutnov přistupuje k dalšímu rozvolnění opatření, která byla podniknuta v souvislosti s prevencí šíření onemocnění COVID-19. Chystá se zpřístupnit skatepark a pumptrack, schválilo další pomoc podnikatelům a od středy naplno otevře mateřskou školu.

Adamec (ODS): Skatepark už můžeme otevřít
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Trutnova a poslanec za ODS Ivan Adamec

Skejťáci se dočkali. Město Trutnov totiž připravilo další vlnu kroků, které podnikne v rámci rozvolnění některých opatření proti šíření onemocnění COVID-19. Jedním z nich je otevření skateparku a pumptracku. „V době karantény jsme dostali mnoho dotazů, kdy otevřeme skatepark. Museli jsme však čekat, než vláda povolí shromažďování lidí alespoň do 100 osob, jelikož skatepark je velice vyhledávaným místem. Mnohokrát zde zasahovali naši městští strážníci, protože lidé nedodržovali zákaz vstupu. Teď však máme dobrou zprávu, skatepark můžeme otevřít,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnov. Příznivci skateboardingu, kolečkových bruslí či koloběžek tak mohou skatepark začít znovu navštěvovat od pondělí 11. května 2020. Od tohoto data bude zpřístupněn také fotbalový stadion a s ním i atletický stadion, který dosud mohlo navštěvovat maximálně 10 osob v jednu chvíli.

V pondělí 4. května Rada města Trutnova schválila další pomoc podnikatelům v Trutnově. Konkrétně jde o prominutí nájmu za předzahrádky provozované na pozemcích města Trutnova. „Jde zhruba o osm subjektů, zejména na Krakonošově náměstí a jeho blízkém okolí. Chceme alespoň provozovatelům restaurací, cukráren či kaváren pomoci, protože si moc dobře uvědomujeme, jak těžké období mají za sebou, a centru města by neprospělo, kdyby zde takovéto podniky přestaly fungovat,“ dodává trutnovský starosta. Odbor majetku města všechny tyto nájemce kontaktuje.  

Od středy 6. května pak město naplno otevře všechna pracoviště Mateřské školy, Trutnov. „Minulý týden vláda konečně zveřejnila podmínky, které jako zřizovatel musíme zajistit, aby děti mohly chodit do školky. Jsem rád, že jednou z nich není, aby musely mít celý den roušku. My jsme chtěli školku otevřít co nejdříve, abychom pomohli rodičům, kteří musí být v práci,“ dodává Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. S ohledem na personální zajištění pracovišť MŠ bude prozatím zkrácena provozní doba, a to do 15:30. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.