Adamec (ODS): Toto je doslova příběh bájného Fénixe

13.06.2022 16:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jedné firmě, kterou poslanec navštívil

Adamec (ODS): Toto je doslova příběh bájného Fénixe
Foto: ODS
Popisek: Ivan Adamec

Slíbil jsem, že pro mne ve funkci předsedy Hospodářského výboru bude jednou z priorit pomoci s vyhledáváním hospodářských příležitostí pro náš region. Proto jsem v minulém týdnu zahájil návštěvy významných producentů a zaměstnavatelů, abych poznal nejenom jejich možnosti, ale i konkrétní aktuální problémy, jež je trápí. Řada z nich je samozřejmě nasnadě (vzrůstající ceny materiálu, energií, …nedostatek pracovních sil), ale myslím, že bychom neměli zapomínat ani na ty ostatní.

První firmou, kterou jsem navštívil, byla společnost Hilding Anders a. s. – výrobce matrací. Jejich výrobky patrně budete znát zejména pod produktovými značkami Tropico, Spirit, Curent či Sumberland. Jsou certifikovány také jako zdravotní matrace a vybrala si je například také expedice Tatra kolem světa 2. Vyrábí také samotné postele, ale většinu produkce tvoří právě matrace se zdravotními benefity.

A není žádným klišé, když řeknu, že má za sebou doslova příběh bájného Fénixe, neboť více jak před rokem její původní provoz zcela vyhořel, ředitel Petr Vašíček však hned druhý den slíbil všem svým zaměstnancům, že půjdou-li do toho s ním znovu, nikdo nepřijde o práci a provoz znovu vybudují. Stalo se a nový provoz se rozběhl na plné obrátky již před několika měsíci v Jilemnici. Ale aby Vás nepletla krajová příslušnost Jilemnice – firma je zapsána v Hradci Králové a v Hořicích má nejenom sklad veškerého materiálu, je zde velké logistické centrum a také showroom společnosti, kde pracuje mnoho z jejich více jak 300 zaměstnanců.

Nicméně, sotva se firma vzpamatovala z klinické smrti, tak přišla další komplikace v důsledcích energetické krize, což je pro výrobu, která je z velké míry závislá na plynu, také existenčně ohrožující. A do třetice mne pan Vašíček ještě seznámil s další komplikací, která na ně dopadla v důsledku pojistného plnění za požár, které vytvořilo iluzorní zisk, jenž by dle daňového úřadu měl být zdaněn, a navíc vytváří závazek k nemalým měsíčním zálohám na daň z příjmu.

Jsou to pro mne cenné informace, a i když ne vše půjde řešit v brzkém časovém horizontu, určitě neskončí na dně mého šuplíku, ale budu s nimi při projednáváních v hospodářském výboru i na plénu poslanecké sněmovny pracovat. Posledně zmiňovaný problém proberu s ministrem financí osobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.