Adamec (ODS): V centru města je řada dalších možností, kde mohou řidiči svá vozidla zaparkovat

18.07.2020 7:37

V souvislosti s rekonstrukcí pěší zóny na Horské ulici bude uzavřeno malé parkoviště vedle autobusového nádraží. Důvodem je vytvoření zázemí pro stavbu. Řidiči tak musí využít jiné parkovací plochy v centru města.

Adamec (ODS): V centru města je řada dalších možností, kde mohou řidiči svá vozidla zaparkovat
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Trutnova a poslanec za ODS Ivan Adamec

Na začátku letních prázdnin byla zahájena dlouho očekávaná rekonstrukce pěší zóny na Horské ulici.  Pro snadnější průběh stavebních prací bylo potřeba vyčlenit plochu, která bude sloužit jako zázemí pro stavbu a mezideponie stavebního materiálu. K tomuto účelu bylo vybráno malé parkoviště vedle autobusového nádraží. „Hledali jsme plochu, která nebude daleko od pěší zóny a zároveň bude přístupná větší stavební technice. Bohužel jsme dočasně museli obětovat parkoviště vedle cyklověže, jelikož jde o ideální místo v centru města,“ vysvětluje Miroslav Franc, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Parkoviště bude uzavřeno od 20. července do května příštího roku. Vjezd na něho bude pro stavební techniku umožněn přes chodník u autobusového nádraží. „Samozřejmě kvůli uzavření přijdeme o několik parkovacích míst, nicméně i přesto je v centru města řada dalších možností, kde mohou řidiči svá vozidla zaparkovat. Kromě parkoviště vedle soudu je k dispozici parkoviště za pivovarem, garáže pod Uffem nebo vloni vybudované parkoviště vedle areálu Střediska volného času,“ dodává Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace