Adamová (TOP 09): Slibem nezarmoutíš

14.05.2016 10:40

Na Praze 8 máme zastupitelstvo a tak jsme se ptali, proč se naše městská část stala partnerským městem čtvrti čínského Pekingu.

Adamová (TOP 09): Slibem nezarmoutíš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová

Praha 8 dosud neměla žádné partnerské město. Začíná tedy se vskutku vzdáleným a zřejmě pro některé inspirativním partnerem. Pan místostarosta Fichtner svou návštěvu barvitě popisoval, jak mu soudruhové ukázali školy, podniky, prostě pět dní nabitých pracovními povinnostmi, i fotoalbum přinesl, abychom se snad přesvědčili s kolika soudruhy si potřásl rukou!

Měla jsem vždycky pocit, že hlavním cílem spolupráce měst by měla být vzájemná výměna zkušeností, ispirace, možnost spolupráce škol a zájmových sdružení. Že by osmičkové děti jezdily na výměnu s čínskými žáčky? Kdo takové finančně náročné cesty zaplatí? Sám pan místostarosta přiznává, že inspirace se v Pekingu pro Prahu 8 moc čekat nedá, dokonce i v článku slibované česko-čínské centrum je prý spíše neurčitý příslib, nic o něm neví, jen mu zřejmě bylo hloupé čínské straně, která jeho cestu za poznáním zaplatila, nic neslíbit. A jak známo - slibem nezarmoutíš.

Podpora investic a cestovního ruchu zní líbivě, ale spíše než na lokální úrovni ji (zvlášť s tak vzdáleným partnerem) může řešit stát a jím zřizované specializované organizace jako CzechInvest a CzechTourism.

Přijde mi, že na Praze 8 máme mnohem důležitější věci k řešení - třeba nedostatek míst ve školách nebo zfušovanou a Úřadem na ochranu hospodářské soutěže zrušenou zakázku na údržbu zeleně či třeba parkování. A místo toho se podepisuje memorandum, jehož text u článku pro jistotu není zveřejněn. Že se jedná o zemi totalitní, to už je snad jen třešnička na dortu. Ale co, to že z toho občané Prahy 8 nebudou mít nic - výlet do Číny zdarma, to se vám přece nenaskytne jen tak každý den a je třeba toho využít!

Markéta Adamová, poslankyně, místopředsedkyně TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.