Ančincová (Piráti): Plány na novou nemocnici shořely jako papír

14.12.2020 18:20

Kraj nemá a neměl finance na stavbu nové nemocnice.

Ančincová (Piráti): Plány na novou nemocnici shořely jako papír
Foto: pirati.cz
Popisek: Hana Ančincová

Plány na novou nemocnici shořely jako papír. Během kampaně jinými slibované 4 miliardy na novou nemocnici jsem nenašla ani ve sklepě a ani na střeše jednadvacítky a to jsme s Piráty prohledali opravdu každý šuplík. 4 miliardy na novou nemocnici totiž neexistují, protože jsou již navázané na jiné investice v kraji. My rozhodně nechceme ohrozit rozvoj kraje napříč všemi oblastmi. Kromě toho musí kraj počítat s obrovským propadem příjmů v příštích letech, nejenom v důsledku covidu, ale zejména díky zrušení superhrubé mzdy. Zkrátka a dobře na novou nemocnici nemáme a nebudeme mít. I přesto jsme však požadovali srovnávací posudky a poradenství s odborníky. Co teď ale dál? Budeme se soustředit na postupnou rekonstrukci Baťovky a jako první se musíme urychleně zaměřit na internu.

Zlínský kraj akutně potřebuje koncepci zdravotnictví a odborná data. I proto jsme zřídili odbornou komisi, ve které jsou lékaři, manažeři, ekonomové a lidé znalí zdravotnictví. Těm položíme několik základních otázek týkajících se případné dostavby a rekonstrukce Baťovy nemocnice a poté vznikne zadání pro projekt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…