Andrle (Úsvit-NK): Věřím, že dar je prvním počinem ve velkém úsilí, které nás při obnově Sýrie čeká

18.01.2016 21:45

Andrle přijal zdravotnickou pomoc. Poputuje do syrské křesťanské nemocnice.

Andrle (Úsvit-NK): Věřím, že dar je prvním počinem ve velkém úsilí, které nás při obnově Sýrie čeká
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Česko – německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o. ve Vrchlabí vyhověla žádosti Vojenského a špitálního řádu sv. Lazara Jeruzalémského a podpořila církevní nemocnici v syrském Damašku. Zapojila se tím do podpory zkvalitnění zdravotní péče a životní úrovně tamějších obyvatel.

Ve čtvrtek 14. ledna navštívil poslanec Augustin Karel Andrle Sylor Česko-německou horskou nemocnice Krkonoše s.r.o. ve Vrchlabí, aby se setkal s jejím ředitelem Vladimírem Drymlem a poděkoval mu za poskytnutí materiálního daru.

„ Je lepší podpořit lidi žijící v Sýrii, aby zůstali ve své zemi a zbytečně nemigrovali do Evropy, '' shodli se jednohlasně ředitel nemocnice a senátor v jedné osobě Vladimír Dryml při předávání zdravotnické pomoci spolu s představitelem řádu sv. Lazara Jeruzalémského poslance Andrlem 

Syrská arabská republika a Česká republika mají dlouholeté vztahy, které se samozřejmě projevují vyšší vzájemnou důvěrou. Naše hluboké vztahy dokazuje také to, že ČR má v Sýrii jako jediná země EU v provozu ambasádu s velvyslancem.

„Proto když nás, české lazariány, patriarcha Řehoř III., který žije v Damašku, požádal o pomoc, okamžitě jsme se dali do práce,“ konstatuje Andrle.

Patriarcha Řehoř III. je vůdčí osobností Řádu sv. Lazara, který má zastoupení v 64 zemích světa a svoji působnost vyvíjí i v zemích svého vzniku, tedy v Sýrii, Jordánsku a ve Svaté zemi. Dar z Vrchlabí odešle řád německým spolubratrům, kteří jej přidají do kontejnerů pravidelně mířících do Damašku.

Poslanec Andrle věří, že tím česká pomoc v žádném případě nekončí. „ Věřím, že dar Vrchlabské nemocnice je prvním počinem ve velkém úsilí, které nás při obnově země čeká," vysvětluje postup Andrle.

V rámci setkání došlo i k nastavení budoucí spolupráce jak v další podpoře církevní nemocnice v syrském Damašku tak i projektu Pomoc Sýrii – zajištění přístřeší, který nemocnice v rámci připravovaných PR kampaní také podpoří.

Poklona nemocnici

Ředitel Dryml provedl osobně po nemocnici poslance a ten po exkurzi nešetřil nad úrovní péče a vybavení slova obdivu 

"Viděl jsem už mnoho nemocnic, ale takto moderně zařízený provoz, naprosto čistý a bez typického nemocničního odéru, to jsem ještě vskutku neviděl. Takže klobouk dolů před vedením Vrchlabské nemocnice, protože bez nadsázky přestavěli nemocnici provinční úrovně na provoz s nejmodernějším zařízením a přístroji, které mnohdy ještě nejsou ani na českém trhu." 

PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

  • BPP
  • Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…