Andrle (Úsvit): Sportem lze bojovat proti společenským nešvarům

27.09.2013 7:38

Resort školství, na který se v rámci našeho hnutí zaměřuji, zahrnuje i oblast sportu. K té mám celý život blízko jako plavecký trenér, vím tedy snad alespoň trochu, o čem mluvím. Sport je oblastí, která by se určitě neměla opomíjet. Především by se ale měl podporovat sport jako běžná volnočasová aktivita, zejména u mládeže.

Andrle (Úsvit): Sportem lze bojovat proti společenským nešvarům
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Stát se prostřednictvím ministerstva školství má starat o výchovu a vzdělávání, kam bezesporu patří i tělovýchova a sport. A je faktem, že kdyby školy kladly na sport větší důraz, výrazně by to pomohlo předcházet škodlivým společenským vlivům, jako jsou drogy, nebo gamblerství. Proto je prosazování sportu na školách určitě velkým tématem, kterému bych se věnoval.

Pokud jde o vrcholový sport, tak je třeba říci, že dnes slouží především k propagaci velkých, nepřiměřených zisků sportovců a jejich zaměstnavatelů. Přitom i zaostalejší země si uvědomují, jaký má sport vliv na jejich propagaci a celosvětové jméno.

Navzdory tomu si myslím, že Česká republika je přece jen někde jinde, a měla by se prezentovat především úspěchy ve vzdělávání, vědě nebo kultuře. Snad bych k tomu případně byl i trochu přispěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.