Aulická Jírovcová (KSČM): Jeďte se tam podívat, Praha není Česká republika

09.07.2021 18:11

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 7. 2021 k návrhu poslanců Jana Bauera, Petra Fialy, Zbyňka Stanjury, Jany Černochové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

Aulická Jírovcová (KSČM): Jeďte se tam podívat, Praha není Česká republika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Aulická Jírovcová

Děkuji, pane předsedající. Vážené kolegyně, vážení kolegové. Já bych možná doporučila některým kolegům a pražským poslancům, aby opravdu už konečně přestali koukat na celou Českou republiku očima Prahy - protože Praha není Česká republika - a konečně se jeli podívat, jak žije zbytek republiky. Aby viděli tu realitu a přestali tady nějak snít o tom, jaká je situace podle Prahy. Protože podle Prahy se v České republice nežije. To je jedna věc.

A ta druhá. Mě opravdu velice mrzí, že se tady pak zaměřuje, nebo se zvláštně vkládá do úst některým kolegům, to, že se tady bavíme o Romech. My se tady nebavíme o Romech, my se tady bavíme o lidech, kteří prostě žijí tak, jak se nemá. Proto tady chceme řešit tou novelou, aby prostě určitá skupina lidí dodržovala ta pravidla, která běžně - myslím si, že od mala se to učí každé dítě ve slušné rodině - že se mají dodržovat a vedou je k tomu. To bohužel určitá skupina lidí nezná, protože je to nikdo neučí a protože už tady vyrůstá asi čtvrtá generace, která ani neví, co to je ráno vstávat a jít pracovat. (Potlesk z levé strany sálu.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.