Babinec (NÁR.SOC.): Nařídí nám Evropská unie, jak máme dýchat?

23.09.2017 10:48

Naše republika má dostatečnou kontrolu nad léky, které se dostávají k pacientům. Má i dostatečné mechanismy, jak potrestat ty, kteří by se pokusili na trh s léky dostat padělky.

Babinec (NÁR.SOC.): Nařídí nám Evropská unie, jak máme dýchat?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

S EU jsme si užili již dost. Nařízení balit koblihy, prodávat rovné okurky, v současné době pokus o zákaz prodeje rumu či rumových trestí. A dočkáme se možná i nařízení, jak máme dýchat. Nyní podle úředníků Evropské unie se budou kolkovat léky, což má zabránit jejich zneužití či falšování. Od příštího roku čeká lékárny zkušební test a další rok nastane platnost tohoto příkazu.

Povinnost označit léky kolky budou mít v první řadě výrobci. A tím jim stoupnou náklady. Jak vysoký bude nárůst, nikdo neumí dnes odhadnout. Kdo to zaplatí? Určitě ne Evropská unie a výrobci. Zatížen vyšší cenou léků bude opět pacient. Zdali lidé s nižšími příjmy a senioři toto další finanční zatížení zvládnou, nikdo neřeší.

Možná by bylo dobré snížit stav evropských úředníků, náklady na provoz kanceláří a další nadbytečné výdaje a takto ušetřené peníze použít na smysluplná řešení. Jinak totiž bezesporu dojde k tomu, že lidé budou stále více usilovat o vystoupení z Evropské unie, neboť jednotlivci její přínos sami na sobě poznají minimálně.

Doufejme, že naši představitelé se postaví proti kolkování léků a zasadí se o to, že máme dostatečné a účinné mechanismy na ochranu pacientů a dovedeme sami zamezit používání falšovaných léků.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
lídr kandidátky DSSS s podporou Národních socialistů pro volby do Poslanecké sněmovny PČR v Praze

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…