Babiš: 24 let je naše země spravována amatéry a korupčníky a teď se čeká zázrak?

19.02.2014 10:21

Koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL má důvěru sněmovny.

Babiš: 24 let je naše země spravována amatéry a korupčníky a teď se čeká zázrak?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ministr financí

Po více než půlroce má Česká republika vládu s důvěrou Poslanecké sněmovny. Pro návrh hlasovalo všech 110 přítomných koaličních poslanců.

Po více než půlroce a po dvanáctihodinovém úterním jednání má Česká republika vládu s důvěrou Poslanecké sněmovny. Pro návrh hlasovalo všech 110 přítomných koaličních poslanců. Proti důvěře vládě se vyslovili především poslanci ODS a TOP 09. Poslanci hnutí Úsvit odešli ze sálu, poslanci KSČM se zdrželi hlasování.

Sněmovna se sešla k hlasování o důvěře vládě v úterý 18. února. Ještě před jejím jednáním se potkali poslanci klubu hnutí ANO. Jednomyslně se postavili za programové prohlášení vlády a za její podporu.

"Půl roku tu byla vláda, která neměla politický mandát, lidé chtějí změnu a čekají ji od nás, proto nám nakonec dali i své hlasy. Je třeba konečně začít pracovat a řešit problémy, které naši zemi nejvíce pálí," řekl na tiskové konferenci po jednání klubu jeho předseda Jaroslav Faltýnek.

Jednání sněmovny pak zahájil svým projevem k poslancům prezident Miloš Zeman. Programové prohlášení vlády poté sněmovně představil předseda vlády Bohuslav Sobotka. Poslanci a ministři se pak přibližně 12 hodin za řečnickým pultem. K samotnému hlasování došlo po 22. hodině. Všichni poslanci hnutí ANO se vyjádřili pro návrh, vláda získala i důvěru všech poslanců ČSSD a KDU-ČSL, které chyběl pouze poslanec Ivan Gabal.

"Čtyřiadvacet let je naše země spravována amatéry a korupčníky a teď se čeká od ministrů hnutí ANO zázrak. Podstatné je začít věci měnit tak, aby občané uvěřili, že ministři a politici jsou jiní lidé, než byli zvyklí, že se chovají jinak, že neplýtvají, nekradou a pracují pro občany," konstatoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice