Babiš (ANO): Uprchlíci ze Sýrie u nás nemají co dělat

01.06.2017 16:36

Komentář předsedy hnutí ANO Andreje Babiše z facebookového profilu.

Babiš (ANO): Uprchlíci ze Sýrie u nás nemají co dělat
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Jak určitě víte, od začátku uprchlické krize odmítám vynucené kvóty a veřejně požaduji uzavření vnější schengenské hranice. Osobně jsem loni v létě německým politikům řekl, že Češi nechtějí bezbřehý multikulturalismus diktovaný z Bruselu. A od prvních měsíců taky kritizuji premiéra Sobotku a ministra vnitra Chovance, doma štěkají, ale v Bruselu mlčí. Proč? Protože neumí jazyk a nemají na to odvahu. Jedním z takových ustrašených českých štěků je i rozhovor ministra Chovance pro včerejší Právo. On je najednou hrdina, který do voleb nepřijme žádného migranta, i kdybychom měli platit sankce.

A proč jenom do voleb, pak už ho to nezajímá? A co že se probudil tak pozdě? Samozřejmě, že jde o pokryteckou předvolební kampaň sociální demokracie.

Když jsem chtěl žalovat Evropskou komisi za její rozhodnutí s uprchlíky podobně jako třeba Slovensko, na vládě jsem byl ministry ze sociální demokracie přehlasován a v médiích vysmíván. Podobné to bylo, když jsem už v srpnu 2015 prohlásil, "Na co máme NATO?", to NATO, které mělo pomoci řešit uprchlickou krizi bojem s pašeráckými bandami tím, že by potápělo jejich prázdné lodě. Zase jsem si vysloužil jen posměch. Přitom pár měsíců na to už ale tuhle tezi převzali evropští lídři. Mimo jiné pan ministr Chovanec, který se nechá točit, jak chodí se zbraní v ruce, křičí, že změní naši Ústavu, a pasuje se před našimi lidmi jako jediný ochránce majitelů zbraní, by jim měl přiznat, že když se o celé věci jednalo v Bruselu, podcenil to. Na Radu ministrů nepřišel s žádným řešením, a protože neumí anglicky, nedokázal si pro svou pozici ani najít v Evropě spojence. Hlavně, že tady doma křičí. To je nám fakt platné.

To je typická sociální demokracie. Pokrytecká a ulhaná. Proto mě od nich ani nepřekvapují jedovaté věty, že "někteří kolegové z ANO chtějí Evropě vyhovět". Nebudu se hádat, kdo co řekl a jak si to Chovanec interpretuje, když se mu to hodí. Chci mu jen znovu vzkázat, že hnutí ANO je od začátku LÍDREM protiimigrantské agendy. My na volby nečekali. My jasně říkáme a já za to byl mnohokrát médii kritizovaný, že uprchlíci ze Sýrie u nás nemají co dělat. Je to nesmysl. Nepatří sem, do naší kultury. A oni to dobře vědí a ani k nám nechtějí.

Sankce?

Klidně je zaplatíme. Už před rokem jsem na svém blogu psal, že se jich nebojím. Ale nemyslím si, že to musí dojít tak daleko. To je zase jen neznalost a teatrálnost ministra Chovance. Česká republika by hlavně měla tohle téma opět dostat na jednání Evropské rady, znovu to projednat a vysvětlit, že nutit nás do takové věci je nesmysl, který jasně a tvrdě odmítáme.

Ano, háček to má. Musel by vyjednávat někdo, kdo se nebojí ozvat a mluví jazykem, kterému v Evropě někdo rozumí. Pro začátek by stačila třeba... angličtina.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…