Babiš (ANO): Zorganizuji první demonstraci důchodců

01.03.2023 20:41

Projev na 55. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 1. března 2023 k vládnímu návrhu novely zákona o důchodovém pojištění.

Babiš (ANO): Zorganizuji první demonstraci důchodců
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci po porážce v prezidentských volbách

Takže dobrý den, pane předsedající. Vážené poslankyně, vážení poslanci, pane premiére, já jsem se přihlásil, abych na vás promluvil, abych vás vyzval. Vy jste vždycky říkal, že já rozděluji národ, že jsem populista. Ano, populismus je politický přístup spočívající ve snaze oslovit běžného člověka, který se domnívá, že vládnoucí skupiny nehájí nebo přehlížejí jeho zájmy. Já jsem hrdý populista. Ano, já tady hájím důchodce. 7 000 korun. Pane premiére, pojďte sem a řekněte, že jste byl uveden v omyl a zkuste spojit aspoň na chvíli ty dvě půlky. Váš prezident vyhrál, já jsem měl 2,4 milionů hlasů. Řekněte, že těch 19 miliard, které pan Stanjura přece má, vždyť to je směšné, kolik máte pane ministře příjem, výdaje - 2 223 miliard, to je 0,8 %. Vy jste to přece řekl na tiskovce, že je to o ničem, že jsou to drobné. 19 miliard. Tak, pane premiére, přijďte sem, ukončíme to, řekněte, že jste rozhodl jako premiér, že to stahujete, že těch 19 miliard dáte těm důchodcům. Máte historickou šanci to spojit. A pokud to neuděláte, já jsem nikdy neorganizoval žádnou demonstraci, tady každý mluví o Ústavním soudu, ale prezident rozhodne, protože když 14 dní si vezme a dá na to veto a já zorganizuji první demonstraci důchodců, protože mám střet zájmů, je mi 68, a podle vás bych už neměl pracovat, já budu pracovat, teda už jsem za. Protože ten prezident, pokud je rozumný, tak to spojí a on do toho hodí vidle. Jo, já vám za to děkuji, vraťte se prosím vás a řekněte, že to je nesmysl, 19 miliard, taková ostuda co se tady děje, neuvěřitelné. (Potlesk poslanců ANO.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …