Babiš: Nemít Klause a ODS, mohli jsme se mít mnohem lépe

18.02.2014 18:30

Řeč Andreje Babiše (ANO) na 6. schůzi PSP ČR dne 18. 2. 2014.

Babiš: Nemít Klause a ODS, mohli jsme se mít mnohem lépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš u řečnického pultíku

Dámy a pánové, já fakt neumím být takový demagog, jak pan Benda, který to celé převrátil. My máme dneska 1680 miliard dluh! Já jen říkám, že jsme se mohli mít lépe, kdybychom neměli Klause od kupónky po amnestii a ODS, co tu všechno nechala. Mohli jsme mít dálniční sítě možná hotové! Nemáme ani jednu na Rakousko! A rychlovlaky. Takže to není o tom. Já jsem tady nemluvil o minulém režimu. Já jsem mluvil o tom, že pokud by tuhle zemi někdo řídil řádně, tak jsme se mohli mít podstatně lépe.

Ohledně FIPA. Já nejsem příznivcem žádného FIPA. Já si myslím, že je velká rezerva ve spolupráci v rámci Ministerstva financí, celníků, FAU a finančního úřadu, a nemyslím si, že je potřeba vlastně dělat nějaké nové struktury.

A panu poslanci Kalouskovi bych rád zopakoval prostřednictvím paní předsedkyně, že znovu opakuji, na Ministerstvu financí banky bude mít na starosti náměstek ČSSD. Takže snad to je záruka, že si to pan premiér pohlídá, abych si já nedělal nějaké kšefty, což je absolutně absurdní. Děkuji. (Potlesk poslanců hnutí ANO.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…