Babiš: Prezidenta o našich kandidátech přesvědčíme

12.01.2014 22:17

Reakce hnutí ANO na vystoupení prezidenta republiky ke jmenování premiéra a vlády.

Babiš: Prezidenta o našich kandidátech přesvědčíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Prezident Miloš Zeman při dnešním veřejném vystoupení potvrdil, že v pátek 17. ledna jmenuje předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku premiérem, do konce ledna by pak měl jmenovat kompletní koaliční vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

"Pro lidi je to skvělá zpráva, hlavně to ukončí různé spekulace," řekl už ve čtvrtek, kdy se objevily první zprávy o souhlasu prezidenta se jmenováním vlády, předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Miloš Zeman ve svém pátečním projevu zkritizoval některé kandidáty na ministry. Co se týče hnutí ANO, měl již dříve výhrady k Martinu Stropnickému, který se má stát ministrem obrany. Ve svém pátečním projevu řekl, že by se chtěl se všemi kandidáty na ministry ještě do konce ledna sejít a promluvit s nimi.

Kandidát na ministra obrany Martin Stropnický je připraven představit prezidentovi kroky, které v resortu chystá. "Nepovažuji se za absolutního laika v oboru. Dlouhodobě problematická je otázka hospodaření ministerstva. Bude to největší a nejtěžší úkol kohokoliv, kdo tam půjde."

"Myslím, že prezidenta o našich kandidátech přesvědčíme. Co se týče vedení ministerstva obrany, tam půjde především o manažerskou a týmovou činnost. Jsem přesvědčen, že pan Stropnický je dobrý kandidát, který resort zvládne," konstatoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr

10:21 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu na odvolání Luboše Xavera Veselého z funkce …