Babiš: Prezidenta o našich kandidátech přesvědčíme

12.01.2014 22:17 | Zprávy

Reakce hnutí ANO na vystoupení prezidenta republiky ke jmenování premiéra a vlády.

Babiš: Prezidenta o našich kandidátech přesvědčíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Prezident Miloš Zeman při dnešním veřejném vystoupení potvrdil, že v pátek 17. ledna jmenuje předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku premiérem, do konce ledna by pak měl jmenovat kompletní koaliční vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

"Pro lidi je to skvělá zpráva, hlavně to ukončí různé spekulace," řekl už ve čtvrtek, kdy se objevily první zprávy o souhlasu prezidenta se jmenováním vlády, předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Miloš Zeman ve svém pátečním projevu zkritizoval některé kandidáty na ministry. Co se týče hnutí ANO, měl již dříve výhrady k Martinu Stropnickému, který se má stát ministrem obrany. Ve svém pátečním projevu řekl, že by se chtěl se všemi kandidáty na ministry ještě do konce ledna sejít a promluvit s nimi.

Kandidát na ministra obrany Martin Stropnický je připraven představit prezidentovi kroky, které v resortu chystá. "Nepovažuji se za absolutního laika v oboru. Dlouhodobě problematická je otázka hospodaření ministerstva. Bude to největší a nejtěžší úkol kohokoliv, kdo tam půjde."

"Myslím, že prezidenta o našich kandidátech přesvědčíme. Co se týče vedení ministerstva obrany, tam půjde především o manažerskou a týmovou činnost. Jsem přesvědčen, že pan Stropnický je dobrý kandidát, který resort zvládne," konstatoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Hnutí ANO

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

22:12 Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.