Bajer (Soukromníci): Boj s větrnými mlýny má smysl. Dnes moc k úspěchu nechybělo

09.03.2017 15:24

Vládní strany do sebe v souvislosti s blížícími se volbami šijí, v jednom ohledu ale mezi nimi panuje takřka dokonalá shoda. Jde navrhování a přijímání dalších a dalších zákonů a opatření směřujících k omezování malého a středního podnikání, které zatím stále tvoří páteř naší ekonomiky.

Bajer (Soukromníci): Boj s větrnými mlýny má smysl. Dnes moc k úspěchu nechybělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer

Kontrolní hlášení DPH, dvě vlny elektronické evidence tržeb, snížení daňových paušálů, plošné zákazy kouření či pamlsková vyhláška – to jsou jen ty nejkřiklavější ukázky. Dříve jsme často používali obrat, že vláda hází živnostníkům a podnikatelům klacky pod nohy. Teď už to vypadá tak, že řada z nás v přes ty klacky v předklonu klopýtá a není málo těch, co už „upadli“ a vzdali to. Stačí se jen podívat na čísla pivovarů hovořící o tom, kolik hospodských jim už ubylo…

Strana soukromníků České republiky, jakožto stavovská strana, se proti tomu snaží bojovat. Jasně, naše možnosti jsou zatím omezené. To ostatně platí i ideově spřízněných opozičních stranách. Ani ony nemají momentálně proti silnému agro-levicovému bloku příliš šancí.

To ale neznamená, že to můžeme vzdát. I s větrnými mlýny musíme bojovat. Nemůžeme se spokojit s tím, že po volbách bude třeba rozložení sil jiné. Za práva živnostníků a malých a středních podnikatelů musíme bojovat v každém okamžiku. Proto jsme uspořádali demonstraci, podali ústavní stížnost či neustále prostřednictvím médii upozorňujeme na snahy této vlády likvidovat určitou část podnikatelského prostředí.

Velmi důrazný je ve snahách pomoci živnostníkům a drobným podnikatelům náš senátor Ivo Valenta. Dnes za ně v Senátu opět bojoval podáním pozměňovacích návrhů, s kterými plně souhlasíme. Změny se měly dotknout daňového balíčku, konkrétně daňových paušálů a elektronické evidence tržeb. Dnes to nevyšlo, ale bylo to těsné. K přijetí pozměňovacího návrhu ohledně zachování současné výše paušálu chybělo jen pět hlasů. V případě odstranění EET pro podnikatele s obratem do jednoho milionu to bylo sedm hlasů. Ivo Valenta to ale určitě nevzdává a bude bojovat dál. A my také.

Petr Bajer,
předseda Strany soukromníků ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu