Bajer (Soukromníci): Chceme prosadit antibyrokratickou revoluci

27.05.2021 13:10

Trikolóra, Svobodní a Soukromníci doladili poslední detaily spolupráce. Do sněmovních voleb půjdou jako jedna strana.

Bajer (Soukromníci): Chceme prosadit antibyrokratickou revoluci
Foto: Soukromníci
Popisek: Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky

Hnutí Trikolóra, Svobodní a Strana soukromníků České republiky budou na podzim kandidovat do Poslanecké sněmovny jako jedna volební strana pod jednotným názvem "Trikolóra Svobodní Soukromníci". Strana chce oslovit primárně pravicové voliče, kteří v současné době v podstatě nemají jinou alternativu. Do sněmovních voleb proto vstupuje s velkými ambicemi. Představitelé tohoto pravicového uskupení také chtějí společně hájit svobodu, respekt k právu, českou korunu, ochranu soukromého majetku a zároveň chtějí přispět k prosperitě naší země mimo jiné snižováním daní a antibyrokratickou revolucí.

Tato politická strana chce nabídnout alternativu k současnému levicovému a protinárodnímu směřování české politiky. V současné době je totiž jedinou volbou pro pravicové voliče. Nekandiduje jako koalice, ale jako jedna volební strana. Pro vstup do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR jí tak stačí dosáhnout 5 % hlasů. „Naše ambice jsou však mnohem větší. Cítíme velkou podporu lidí napříč generacemi a zejména podnikatelů. Věříme, že tuto hranici s přehledem překonáme,“ uvedla poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyně hnutí Trikolóra.

V nejbližší době budou veřejnosti představeni lídři v jednotlivých krajích, stínová vláda a volební program. „Uvědomujeme si, že po těchto volbách musí být ve sněmovně silně zastoupen hlas těch, kteří si váží svých osobních práv a svobod. Nikdo z nás si nechce ani představit, jak špatně by to mohlo dopadnout, kdyby pod čarou zůstalo významné množství hlasů lidí, kteří stojí o větší nezávislost na politicích u nás i v Bruselu,“ doplnil předseda Svobodných, Libor Vondráček.

Strana "Trikolóra Svobodní Soukromníci" prosazuje snižování role státu, razantní úspory na straně státního aparátu, snížení nebo zrušení daní a odmítá jakékoliv jejich zvyšování. Kromě toho se zásadně staví proti nadřazenosti evropského práva nad právem ČR a přijetí eura. „Chceme hájit českou korunu, svobodu, kapitalismus, tedy zejména lidi, kteří se nebojí převzít zodpovědnost sami za sebe či dát práci jiným lidem. Stát jsou lidé, ekonomika stojí na spontánních aktivitách svobodných občanů. Jsme silné uskupení s jasným cílem a programem, který zajistí prosperitu a svobodu podnikání. Budeme hájit normální svět, respekt k právu, spravedlnost a doženeme k osobní zodpovědnosti ty, kteří si z vládnutí a boje proti covidu udělali byznys pro sebe nebo kamarády,“ konstatovala poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyně hnutí Trikolóra.

„Chceme prosadit antibyrokratickou revoluci, znovu nastartovat českou ekonomiku opřenou právě o houževnatost českých, moravských a slezských podnikatelů a odstranit diskriminaci živnostníků vůči fabrikám a nadnárodním řetězcům. Dramaticky snížíme nejenom počty úředníků o 30 %, a tím zjednodušíme životy lidí, ale současně ušetříme 50 miliard Kč pro školy, nemocnice a na výstavbu chybějících dálnic,“ dodal Petr Bajer, předseda Soukromníků.

Společně proti diskriminaci podnikatelů i zákazníků

"Trikolóra Svobodní Soukromníci" chtějí také změnit vládní strategii v boji s koronavirem, která se dotkla zejména podnikatelů a živnostníků. Tato strana jako jediná pravicová alternativa zásadně odmítá státem diktovanou diskriminaci zákazníků ve formě zavádění tzv. „covid pasů“ či „zelených karet“. Ty umožňují návštěvu kadeřníka, fitness centra, kavárny či restaurace pouze lidem s očkováním či negativním testem na Covid-19.

„I v této náročně době chceme chránit svobodu podnikání. Není možné, abychom ze zoufalství dopustili to, že pod rouškou boje s pandemií Covid-19 bude státní aparát rozhodovat o tom, kterého zákazníka může podnikatel obsloužit, a kterého naopak nesmí ani vpustit do své provozovny,“ uvedla poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyně strany Trikolóra.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice